Roadtripen har startat

God eftermiddag!

Vår roadtrip har startat. Prick klockan 11.30 (som tidigare bestämt) knackade det på dörren och vår bil var här. Igår gick vi runt och letade efter en bra bil att hyra, och hittade något vi vart nöjda med ganska snabbt.
 
Vi packade in väskor och vatten och begav oss iväg. Något nervösa var vi eftersom det är vänstertrafik här (tvärtemot Sverige) & här kör man alltså som i England, med ratten på höger sida. Joni är den som har fått köra idag och har vid ett antal tillfällen slagit in handen i dörren med tanken att han ska växla, precis som man gör hemma med högerhanden. Problemet är bara att växelspaken inte satt där, utan dörren. Några gånger har även vindrutetorkarna åkt på istället för blinkers, allt är liksom åt fel håll. Förutom en liten incident har allt gått jättebra. När vi kommer åkande på vägen undrar Joni varför dom blinkar åt honom & kör på hans sida. Vi inser snart att vi köt MOT trafiken på en enkelriktad gata, därför blinkade dom! Här finns knappt vägskyltar och man stannar vart man vill, blockar gatan om det behövs osv. Det finns heller inget som heter huvudled, företräde eller väjningsplikt. Nej, har gasar man med plattan i botten och den som hinner först kör först. Detta skapar såklart stort trafikkaos. Tänk på det nästa gång ni tappar tålamodet i Sverige-trafiken. Det finns värre ställen! :-)
 
Efter att vi lämnat Kuta helskinnade åkte vi vidare på ön. Ganska snart lämnade vi turistlivet och möttes av risfält, mycket djur och mycket konst längs vägarna. Vi åkte till ett tempelområde vi sett på kartan, precis som de flesta andra verkade det som. Här fanns plötsligt turisterna igen, men det var mysigt i allafall att se den fina omgivningen och de vackra templen. 
Dessutom gick vi in i en grotta där det rann källvatten längs en bergvatten, vilket balineserna valt att kalla "Holy water". Kring detta var det en liten ceremoni där man fick tvätta sig med det heliga vattnet, sedan hällde de även detta vatten över huvudet på dig likt när du blir döpt. Ris med det heliga vattnet fästes i pannan på dig och sedan fick du en orkidé bakom örat, sedan var det klappat & klart. Om vi vart lika heliga som vattnet var framgick inte, men det visar väl sig i framtiden om det fungerade eller ej! Mysigt var det i allafall :-)
 
Nu sitter vi på Dunkin Donuts och dricker kaffe & lånar nätet. Klockan är snart sju och solen har precis gått ner. För övrigt så har vi inte sett solen efter klockan 19 på kvällen sedan förra sensommaren i Sveige. I mars när vi åkte vart det ju knappt ljust på dagen kändes det som, och i dessa länder vi besöker går solen ner halv sju varje dag året om. Snart ska vi rulla vidare i lilla bilen. Och ja, för er som undrar kommer jag också att prova på att köra denna felvända bil! Vi får se hur det går, fortsättning följer.....
 
 
 
 
 
 
 
Bakom mig ser ni det heliga vattnet porla...
 
 
 

Lugna tider...

Hej där hemma!

Hur mår ni? Vi tar det lugnt v i. Bor på mysigt hotell med de bekvämligheter som behövs samt pool också. På morgonen serveras en stor frukostbuffé som vi verkligen gillar, blir en bra start på dagen. Dom har färskt bröd med olika pålägg, färska frukter, ägg som görs vid beställning, musli och annat gott! Vi som inte är så vana vid att alls käka frukost då utbudet brukar vara ganska torrt, njuter av fulla drag.
 
Det vi hittills sett av Bali (och det är delar av Kuta där vi just nu befinner oss) är att det är mycket konst, hantverk och tempel som gäller. Överallt säljer de handgjorda möbler, tavlor och smycken. Runt varje hörn finns även vackra tempel, alla med sin egna historia. De finaste kläderna som jag sett säljas under denna resan är definitivt här! Det finns så mycket speciella och vackra plagg, billiga också förstås. Har lust att slänga ut någa tusen och få en riktigt schysst garderob, men man ska ju orka bära runt på allt också, därför fortsätter jag fönstershoppandet helt enkelt.
 
Kuta är för övrigt den stora turistplatsen här och i princip ser vi bara turister, mest australienare. Vi är ju inte de strörsta fansen av dessa fullpackade turistställen så därför stor vi kosan vidare i morgon. Och hör på detta då!
 

Vi ska hyra en bil för en vecka som vi ska åka runt med runt hela Bali (som är en stor ö) och även bo i bilen under denna vecka. Supersmart och ekonomiskt ju! Vi tar oss runt hela ön på en mycket smidigt sätt, vi kan stanna var & när vi vill och vi sparar in pengar på att inte bo på hotell. En schysst bil med AC får vi betala cirka 100 kr per dag för, vilket är bra pris. Tycker det ska bli superkul, riktig roadtrip!
 
Vet inte hur jag hade tyckt om att sova i en bil i en vecka när vi fortfarande var i Sverige och inte visste så mycket om smuts, obekvämt och allmänt påfrestande ting. Nu däremot tror jag det kommer att funka fint! Man är ganska van med att inte ha en ordentlig toalett (många gånger är det hål i golvet som gäller) kalldusch eller ingen dusch, käka lokala konstiga grejer och liknande. Så detta ser vi fram emot!
 
Om ni inte hör något på några dagar är det just för att vi inte får tag på nätverk, men vi hörs när vi får det!
 
Kram

Bali

Hej svejs!

Nu är vi i Bali - underbart! Landade för någon timma sedan och har nu checkat in på ett lite (för) lyxigt hotell. Vi orkade dock inte leta runt för länge, så vi tog det tredje vi spanade in. Med lyxhotell menar jag ett som kostar 360:- natten, det är lite för lyxigt för oss. Så ni inte tror att vi sitter på The Plaza och äter chokladtryffel och sköljer ner med Champagne!

Singapore lämnade vi ju som bekant idag. Vi både gillade verkligen den staden och vill åka tillbaka igen!! Jag har haft ambition om att blogga och berätta om våra dagar, men det har inte fungerat - bokstavligen. Måste vara någon malaysia-grej dom sysslar med där (i malaysia stänger myndigheterna ner sådana sidor de inte vill att folk besöker helt enkelt). Jag har försökt logga in på bloggen säkert 50 gånger på tre dagar, men har blivit utkastad varenda gång. Trodde t o m att kontot blivit hackat och har mejlat fram- och tillbaka med supporten. Dock började det fungera så fort vi klev in på flygplatsen. Mystiskt! 

Men hursomhaver, ville bara uppdatera en liten sväng. Singapore var super verkligen, en stooor stad som hade allt. Nu har mitt älskade Stockholm t o m fått lite competition! Flygplatsen var nästan ännu mer inbjudande, låter konstigt jag vet! Läste i en tidning att Changi-flygplatsen är världens bästa flygplats, så vi tänkte ge det ett par timmar. Vi spenderade 5/6 timmar på flygplatsen, men det kändes som 2. Vi gick i kaktusparken, fjärilsparken & där var fjärilarna verkligen sociala (om nu fjärilar kan vara det) och satte sig på axeln och handen, vi fick fina bilder! Dessutom var vi på bio som fanns, gratis förstås & massa andra bekvämligheter. MASSOR med butiker hade de också, samt sky-trains som åkte fram- och tillbaka mellan de olika terminalerna för att det är så stort. De gick var tredje minut och kostade inget, så vi passade på och åkte runt och kollade läget! :-)

Nu är vi i Bali, och ännu har vi ingen större uppfattning. Känns lite kallt dock? Nu landade vi förvisso klockan elva på  kvällen, men det var bara strax över 20 grader. Lite burrigt! Men ska inte uttala mig för mycket ännu, kan mycket väl vara så att det är kokhett i morgon och då vill man inte sitta med skägget i brevlådan genom att ha sagt att det är för kallt!

Nu ska vi ta och sova strax! Det har varit en lång dag och klockan är strax ett på natten.
Uppdaterar snart igen, nu när bloggen återigen är med oss (som tur är)!


Goder natter Vänner!

God morgon från ett soligt Singapore

Ja god morgon, vänner!

Som ni läser är vi i Singapore. Hit kom vi för drygt en timme sedan och nu käkar vi frukost på McDonalds. Tänk vad underbart det är att vara impusiv och spontan. Det är ju precis vad vi är.

För ett par dagar sedan kom vi helt enkelt på att vi ville lämna Borneo. Mycket fanns där att göra, men smakar det så kostar det som bekant. Och så gärna vill vi inte smaka.

Vi bokade helt enkelt ett flyg från Sandakan och flög till Malaysia och dess huvudstad Kuala Lumpur. Ett par timmar hade vi att avverka där igår kväll, sedan tåg vi nattåg som rullade midnatt mot Singapore. En varsin liten sovkoja med fönster & gardin blev vi tilldelade. Och trots att ACn pajade på natten så att det var varmt som bara den och att jag vid några tillfällen var helt säker på att tåget skulle spåra ur, så var det mysigt! Jamen, detta med spåra ur alltså. Man sov ju inte direkt djupsömn under denna resa, utan minst dagt lätt. Jag vaknar i alla fall till att väskan jag hade i sängen flyger ner i golvet (vi sov på bäddarna högre upp) och jag kastas fram- och tillbaka i sängen för att det var så guppigt, kändes dessutom som om tåget körde 350 km/h. Någon som har koll på hur snabbt tågen går egentligen?

Ja, hursom haver, efter att ha "pratat" med en malaysisk man född 1938 (detta vet jag eftersom han grundligt visade mig sitt pass samt passfoto) och lyssnat på diverse olika sånger, visslingar och böner under natten och morgonkvisten rullade vi till slut in på stationen här i Singapore. Snabba stämplar i passen och sedan begav vi oss mot bussen. Innan vi klev på bussen slog det dock oss att vi bara har MYR (malaysisk valuta) och inga singapore doller så det sket sig med bussen. Vi letade upp en bankomat och nu sitter vi bänkade framför datorerna på McDonalds.
 
Bildbomben kom heller inte in för några dagar sedan som ni märker. Men den kommer, den kommer. Vi har ju tid på oss.
 
Uppmärksammar min älskade även här via bloggen idag. Joni fyller 33 år idag och jag har tänkt att bjuda ut honom på fancy dinner ikväll i en skyskrapa med schysst utsikt, låter härligt va?
 
Puss & Kram



 
 
 

Vi tar det lilla lugna

Tja ba!
 
Idag är det som bekant den 20 juli, vilket innebär att det är precis 4 månader sedan vi lämne ett iskallt Sverige! Ämen, vart tar tiden vägen? Fyra månader känns ju nästan som ett halvår, och ett halvår tycker jag låter väldigt länge..
 
Minns det som igår.. Vi satt på kvällen hemma hos Jonis mamma och var pirriga. Joni sov inte alls under natten, medan jag slumrade några timmar på soffan. Vi skjuts till Arlanda mitt i natten, i min gamla bil som jag precis gett min mamma. Tror klockan var ju 03 när vi lämnade Västerås. Var framme runt 5 på morgonen och där lämnade vi över våra vinterjackor som skulle transporteras tillbaka till vässan. Nu började det verkligen bli pirrigt! Jag skickade lite hejdå-sms och vi knäppte bilder på våra bleka nunor. Sedan flög vi till Berlin och fick hänga där i 7 timmar innan nästa flyg skulle ta oss till Phuket och Thailand. Kändes så konstigt att inte veta när man kommer tillbaka! Kändes nästan overkligt.
 
Vi har verkligen hunnit med massor och avverkat 3 länder (den delen av Borneo som vi är i nu tillhör Malaysia & där har vi ju redan varit) så därför blir det 3 länder fast det känns som fyra. Hursomhaver så har vi upplevt massor och ändå så har tiden gått i rasande fart.

Man tappar ju lite perspektivet när man reser såhär och har varken koll på hur mycket klockan är, vilken dag det är eller vilket datum. Så länge man inte ska med ett flyg så spelar det liksom inte någon roll vilken dag det egentligen är. Känns lite konstigt men vi är vana vi det nu!
 
Har inte så mycket annat att rapportera. Man tycker ju att vi borde veta vad som gäller vi det här laget, när det kommer till maten exempelvis. Men icke! Igår köpte jag en beefburger på ett lokalt matställe "för att jag var sugen". Har käkat så jäkla mycket kyckling så jag snart utvecklar vingar. Tänkte att jag vill prova på något nytt. Det straffas jag för idag - såklart! Magsjukan från helvetet är här igen och jag har haft magkramp hela dagen. Gått kanske 500 m totalt idag, bara legat sängen hela dagen. Så går det när man ska "testa gränser" and living on the edge! ;-)
 
Klagar inte så fasansfullt, man är ju van vid detta. Tråkigt är det litegrann, men sköt att vara en lat jäkel. I morgon tänkte jag bjucka på en mixed-photos-inlägg. Lite blandade bilder som ni ännu inte fått ta del av från både Malaysia, Phili och Thailand - det låter väl bra?

Ha det bra i Svea rike! Puss & Kram
 
Slänger in min favvobild så länge.. Visst är den cool?
 

En dag bra för själen

Hallå i stugan!
 
Idag är vi två glada mörtar, jag är extra glad. Min älskade kusin har fått en liten bebis idag, en son! Har lust att klappa igen ryggan, åka till flygplatsen och ta en one-way till Sverige, helst direkt till Västerås om det går. Vill så gärna träffa den lilla larven, men jag får tålmodigt vänta helt enkelt. Lite synd att vi inte är i Europa, då hade det varit så mycket enklare att åka hem på en weekend. Eller om kusin vitamin bara hade bott i Sydostasien, då hade det varit ännu enklare att ses. Well, stort grattis till mina kära familjemedlemmar i alla fall!
 
Idag har vi rådit om kropp & själ! Vi tog en promenad på ett par kilometer till ett lyxhotell här i Sandakan. Inte för att checka in om ni trodde det? Icke, sådana lyxfasoner har inte vi råd med. Vi betalde helt enkelt en slant för att ta del av deras rekreationsavdelning som det så vackert heter. 
 
Här hängde vi idag! Denna bild tog jag under en helikoptertur vi var på för några dagar sedan. Näej, skoja bara! Bilden är lånad från hotellets hemsida.
 
 
Solen gassade i dag och vi fick njuta av underbart väder! Joni hann knappt få på badbrallorna innan han smetat på solkräm, så glad var han för att vara i solen med badmöjligheter. Var ju som sagt ett par veckor sedan vi senast njöt av sola-och-bada-i-pina-colada dagar. Poolen har var i alla fall stor och inte särskilt fullproppad med ungar. En liten rutschkana fanns också som vi tog varsitt åk i. 
 
Varmt var det i alla fall och omgivningen var underbar! Ja, ni ser ju ovan på bilden hur mycket natur det är runtomkring. Precis så såg det ut och detta såg man från poolkanten. Joni låg som en äkta soldyrkare, blickstilla i solstolen och lapade sol. Vit som en snögubbe från solskyddsfaktor 50 (ingen aning varför han köpte så stark, bättre än inget sa han). Själv var jag som unge på julafton, otålig och rastlös. Badade, kollade lite på djungeln, kollade i menyn, åt glass, drack kaffe. Äej, men till slut sket jag i att det var blå himmel, 35 grader och solen gassade som aldrig förr. "Jag går och bastar, sa jag". -"Nu, frågade Joni". Japp, sa och knatade iväg, äntligen! Bara väntat på denna dag i typ en månad. Och eftersom Joni och alla andra turiser låg som packade sillar runt poolen behövde jag knappast oroa mig för att behöva dela bastu eller omklädningsrum med någon.
 
3 timmar höll jag på totalt. Bastade, duschade, satt i vilorummet, drack vatten. Bastade i ångbastun (inte riktigt min grej egentligen, tycker kallt där inne, men måste prova liksom när det ändå ingår i priset) duschade lite till, bastade mycket mer, skrubbade kroppen från topp till tå. Gick ut till Joni en sväng, satt där ett par minuter men tröttnade. Det hade börjat lite lite molningt, men det störde inte sillarna. Dom låg platt på rygg med näsan mot himlen och lapade UV. Jaja, jag styrde kosan mot bastun igen. Joni hade lyckats få tag på Wifi-koden så han var fullt upptagen med att surfa på nätet genom mobilen.

Själv kom jag på att jag inte vet nästa gång jag får basta igen så bäst att passa på liksom! Brassade på utav bara fan där inne. Hällde på skopa efter skopa vatten och sprang fort ut för att hämta mer vatten när det tog slut. Glasdörren hade immat igen för länge sen och under låren brände värmen från spikarna jag satt på, men det sket jag i. Var så jäkla skönt att basta!! La mig i vilorummet och slappade efter mitt bastumaraton, nynnade lite på en sång och var allmänt belåten. Fram kommer en mycket bekymrad engelsk kvinna och hukar sig över mig. Känner på min panna och frågar om jag mår bra, är jag svimfärdig och vill jag ha vatten? Behöver jag hjälp, frågar hon? Näej, svarar jag. Jag har bara bastat. "Jaha, du ser så medtagen ut så jag undrade om du verkligen mådde bra, svarade hon". Jodå, jag mår toppen svarar jag. Hon såg inte övertygad ut men gick därifrån. Antar att jag såg halvt galen ut, men det får jag leva med.
 
Nu är vi tillbaka på hotellet i alla fall. Åkte buss tillbaka till vårt hotell, vi var lite för trötta för att gå. Fast vi inte gjort så mycket, tänk vad bastun tar ut sin rätt på kroppen alltså. Vi åt en tidig middag och nu har vi bara slappat framför tvn. 
 
Kram från två som kommer sova som stockar i natt. Vet att jag kommer att göra det i alla fall.
 
 
Lånebilder (trodde ni inte va)

English Tea House

Hello mate!
 
Igår tog vi en liten tur här i Sandakan. Var varmt som bara den, men vi knatade på uppåt & uppåt mot vårt slutmål, English tea house. Jättemysigt område med cafè och restaurang, mysiga omgivningar, fin utsikt och möjlighet att spela cricket! Oj, vad vi njöt!

Vi lyxade till det lite med maten också! Tyckte vi värda det efter all sjukdom och elände. Beställde in vår hittills dyraste måltid på resan. Det blidde en tre-rätters lunch med kaffe (caesar salld till förrätt, köttbit med tillbehör till varmrätt och en kula chokladglass till efterrätt) för hundralappen var. Oj oj, vilka summor va? Annars käkar vi för ca 15-20 kr, max. Väldigt mysig dag hade vi i alla fall! Gillade verkligen detta ställe och de spelade bra 60s låtar!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Efter vår tre-rätters njöt vi av vädret, den mysiga omgivningen och avslutade med cricket-spel
 
 
 
Jag förlorade 2 av 2 omgångar, då drog vi....
 
 
 Idag har vi varit ute och vandrat ett par kilometer. Kollat in några parker och lite sånt. Värmen gör det svårt att vara ute på för långa promenader, man pallar helt inte för länge. Här i Sandakan finns ingen strand. Man kan åka till småöarna ca en timme bort med det är dyrt! Vi väntar därför med strandlivet tills vi ska åka vidare härifrån istället , om en vecka sisådär. Tid har vi ju! :-) Tills dess har vi fått veta att det finns ett lyxigt hotell vid namn Hotell Sabah här i närheten, som ligger riktgt mysigt till inne i djungeln. Där betalar man ca 30-40 kr och får spendera hela dagen på deras relaxavdelning. Pooler, ångbastu, vanlig bastu, massage, gym och liknande är vad som erbjuds & detta har vi såklart tänkt att åka och avnjuta! Ser mest fram emot bastun! :-)

Ikväll var vi även på bio! What to expect when expecting såg vi, bra film! Skitbiograf däremot! Gillas inte! Hela salongen såg allämt nedgången ut, stolarna knarrade bara man tittade på dom och det var lortigt. Inte alls den standarden vi är vana vid när det kommer till biografer här. Dom brukar faktiskt vara riktigt fräscha och bra. Det värsta var dock att ljudet inte var bra på filmen utan lät som ett repigt band och bilden hackade. Tänk er dålig kvalité på film man tankar hem. Men vafasiken, rolig var filmen i allafall.

Hur mår ni? Semestrar ni, jobbar, vad pysslar ni med?

Många kramar

Trekking i Kinabalu Park

God kväll!

Nu är klockan mitt i natten här och regnet står som spön i backen. Vi bor på ett hotell som vi är mycket nöjda med. Vi betalar hundra kronor natten och i det ingår stort rum med platt-tv, dvd-spelare, AC, varmvatten i duschen (alltid en fördel), obegränsat med gratis vatten (ren lyx, aldrig haft det på vår resa) OCH gratis filmer att låna. Dom har flera tusen dvd-filmer i receptionen. Du kan välja det vanliga, action/komedi/drama/thriller och lite mer inriktade rullar, exempelvis bara Bruce Willis filmer, Sylvester Stallone osv. Fem filmer åt gången får man ta. Vi känner oss mycket nöjda med detta och tror att vi blir kvar här en stund, kanske en vecka eller så. På dagarna har vi lite dagsutflykter och på kvällarna ligger vi och tittar Bruce-rullar eller nåt åt det hållet. Avslappnat och härligt!

För några dagar sedan (dagen efter min vurpa vid hot springs) åkte vi till Kinabalu Park. Vi visste inte vilken buss som gick dit, så vi ställde oss helt sonika vid vägen och liftade. 10 bilar åkte förbi, men den 11e. Han stannade, han. Trevlig var han och bad oss hoppa in! Pratade lika mycket som kurvade gjorde han, och inte ville han ha betalt för dessa 2 mil heller. Mycket snällt! Glada och nöjda kom vi fram.

Vi tog reda på vilken trekking-led som var den bästa (enligt dom i receptionen) och fick sedan transfer uppåt mot berget. Vet inte vilken höjd vi startade på, men vi åkte ganska brant uppåt en 10-15 minuter och från början var vi ju på 1500 m över havsytan. Vi knatade ett tag brevid molnen i alla fall, så jag antar att vi var en bit upp. 

Killen som körde oss frågade om vi tog med oss karta. Det gjorde vi inte. Har ni med er mat då, frågade han. Det hade vi inte heller. Ditåt ska ni iallafall, sa han och pekade på en skylt där det stod 5700 m, nästan 6 km alltså. Ojdå! Det tar tre timmar att gå sa, sen åkte han.
 
Jaja, vi började gå! Jag erkänner att det inte kändes bra i början eftersom vi inte visste vart vi var, det fanns ingen annan människa i närheten så långt ögat kunde nå, och du hörde bara massa djur. Tänkte på att killen i bilen sa att "watch you step" eftersom det finns ormar. Såg framför mig hur jag blev biten av en giftig kobra och var livlös efter en minut och Joni som yrade runt i skogen och inte visste hur han skulle tillkalla hjälp! Glömde dock bort ormtankarna när någon rått/ekorr-aktigt djur hoppade precis framför mig mellan buskarna. Sen fortsatte vi helt enkelt gå, och gå och gå... Trodde det skulle vara jobbigt att gå i den typen av terräng, men det var inte så farligt! Det regnade lite då & då och eftersom vi var på så hög höjd var det inte heller alls varmt,vilket var skönt!
 
Jag i ultimata trekking-kläder! Fullständigt skyddad från alla tänkbara faror såsom orm- och spindelbett. 
 

 
 
 
Panorama-picture
 
Underbar vy!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
3 kilometer kvar...
 
Kollar läget efter giftspindlar..
 
Snabba ryck när något misstänksamt uppenbarar sig..
 
 
Rangligt..
 
Ser lite skraj ut va? Rädd för att plumsa i förstår ni...
 
Toapaus! Nerå... Börjar bli trött & då blir man på retstickehumör.
 
Naturens egna La Sagrada Familia!
 
Nu är det dags att krypa till kojs, ögonen börjar gå i kors för tusan gubbar! Har även uppdaterat inlägget under med fler bilder.

Nugg-nutt på er!
 
 

Updates & bilder

Hello, Schmello!

För ett par dagar sedan befann vi ju oss i Ranau och bestämde oss för att åka till Poring Hot Springs. Ni minns min berättelse om hur man badar i varma källor liknande de som finns på Island, fast i regnskogen?
Riktigt så var det inte! Dessa "källor" låg till att börja med brevid en slags ägg-produktions-farm. Som en liten pool med några centimeter kokhett vatten och så en massa ägg. Tänk er lukten? Just det, äggmök luktade det!

Och dessa källor! Inte riktigt som i Island, utan mer kaklade badkar som fanns utspritt och okuperades av kineser. Well, tänkte vi, kanske ett litet dopp innan vi går!
 
Vi började vandra i denna park där de har fina trekkingleder! Plötsligt sa Joni att nånting ramlade ner precis framför oss. Såg ingenting först, men sedan. Jo, mycket riktigt damp en orm ner framför oss. Nu var vi i djungeln!
 
 
 
Vi fortsatte i alla fall, och kom snart fram till Canopy Walking. Här var det bara att börja klättra uppåt. Där högt uppe någonstans bland trätopparna fanns nämligen hängbroar som man skulle ta sig över samtidigt som man fick avnjuta vacker omgivning och utsikt. Så det var bara att börja klättra!

Själv tog jag i för kung & fosterland och riktigt elefantsteg där i min klättring. Tyckte jag var ganska pigg eftersom vi varit sängliggande så länge och kände att "det här går ju jättebra". Lyckan varade inte så länge, min redan dåliga kondition har blivit sämre efter att ha varit sjuk. Plötsligt var jag mycket yr, mådde illa och lite smått gråtfärdig. Vi vilade, drack vatten, skrattade åt konditionen och kom överens om att ta det lite lugnt upp och att det kanske inte var så bråttom.
Efter en stund stog vi plötsligt under ett mega-stoooort spindelnät. Alltså, vi snackar 10 m högt och flera meter brett. Vill inte veta vilken monsterspindel som byggt det nätet. Såg som tur var aldrig den rackaren.
 
Monsternätet på bild, mycket större i verkligheten.
 
Faschinerade över allt vad denna djungel har att erbjuda, forsatte vi uppåt. Lagom tills krafterna började tryta helt var vi så uppe! Väldigt vackert, fantastiska vyer och häftigt med hängbroarna som samtidigt var lite läskiga då de svajade en hel del där man stapplade fram.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Neråt är det långt, långt..
 
Väldigt fin utsikt som sagt och var nöjda & glada efter detta lilla äventyr. Fortsatte vidare in i djungeln och kom till ett vattenfall. Vi träffade på en kille som sa att det var naturligt fish-spa. I med fötterna i vattnet helt enkelt så kommer fiskarna och klarmar sig fast. Sagt och gjort, vi drog i fötterna och mycket riktigt kom snart en hel drös slamsugare och rengjorde våra fötter från dött skinn. Tänk så härlig naturen är! Inga dyra slantar för att gå på spa. Inga slantar alls faktiskt! Så där satt vi alldeles själva, jag, Joni och alla fiskar. Samtidigt lyssnade vi på vattenfallet som brusade och det var riktigt mysigt!
 
 
 
 
 
 Joni på naturens egna fish-spa
 
 
Vi fortsatte våran promenad efter en stund och började gå tillbaka mot själv "Hot springs", tänkte att vi kanske skulle ta ett dopp. Var väldigt glad över våran lyckade dag och gick i godan ro och kikade på omgivningen och knäppte kort. Plötsligt tog det tvärstopp och jag påbörjade min störtdykning mot marken. Hann tänka "Oh, No". Jomenvisst, nog hade jag satt foten på en sten medan jag kollade på annat och flög som en vante. Inte en liten snubbling heller utan verkligen störtdök. Eftersom jag inte hann reagera tog jag inte emot mig särskilt bra utan landande på mage och handen. Nu är vi ju som sagt i djungeln, så jag landande så perfekt att jag fick en sten i mellangärdet! Fyyyy faaaan vad ont det gjorde! Ut kom ljud som aldrig hört också. Jag lät som en bil som lägger av kombinerat med en ko som föder. Bröööööl! Fick inte luft - alls! Kunde bara andas ut men inte in. Kändes som att det blixtrade i bröstet och jag var helt hundra på att jag pajat revbenet, sådan smäll vart det. Joni blev, såklart, rädd som tusan och lyfte upp mig. "Får... inte... luft..." fick jag ur mig. Efter en stund dock återgick allt dock till det normala och jag kunde andas som vanligt. Upptäckte då att jag rivit upp axeln mot en annan sten. Det blödde och var fullt med smuts, crap! INTE vad du vill ha ute i djungeln. Smutsig sår i denna värme är som bäddat för infektion. 
 
Rengjort såret på plats med hjälp av mineralvatten och hotellhandduk och piffat till mig lite för bilden (tvättat bort lera från ansiktet, armarna och händerna vill säga, inget fancy)
 
 
Hade fortfarande ont i mage, revben och axel och när den dessutom var öppen nu, var inte längre "de varma källorna" så intressanta. Vi gick förbi där och knäppte lite bilder, sedan liftade vi tillbaka till hotellet. Var förbi apoteket och köpte rengöringspads med alkohol och gick tillbaka till sjukstugan, aka vårat rum. Vid det här laget hade såret, med all skit i, pga värmen börjat dra ihop sig. Det var bara att börja skrapa för att få bort så mycket som möjligt så man inte åker på jordens infektion. Gjorde det ont? Ja.
 
Nu blir det en vilopaus i bloggandet för någon timme eller så.. Återkommer med update om Kinabalu Park samt dagens aktiviteter. 

Kisses & hugs
 

Sandakan

Hej på er!


Här kommer en update från två friska & pigga resenärer! Känns bra att kunna säga det efter dessa veckors sjukstuga. De senaste tre dagarna har faktiskt varit ganska aktivitetsfyllda, så vi har varit helt slut när vi kommit tillbaka till hotellet. 

 I förrgår åkte vi till Poring hot springs, där vi trekkade i djungeln och där meningen var att vi skulle bada i dessa varma källor. Så vart det inte riktigt, men det skriver vi mer om i långa updaten i morgon, detta är kortvarianten.

 I går åkte vi till Kinabalu Park, precis intill det höga berget Mount Kinabalu som så många bestiger här. Det gjorde inte vi. Däremot valde vi en ganska tuff djungeltrekking som började på hög höjd och som innebar 6 kilometers vandrande mitt i regnskogen. Alldeles ensam var vi - vi och alla djur vill säga. Spännande och lite småläskigt.


Idag har vi spenderat 5 timmar på bussen och tagit oss rakt igenom Sabah, den malaysiska delen av Borneo som vi är i. Nu är vi i Sandakan och har lämnat cityliv bakom oss (nästan, är inne i en stad för tillfället men vi ska mot öarna snart) och välkomnar strandliv. Det var länge sen kändes det som!! Senast vi gick på en sandstrand och badade i havet var i Boracay, snart en månad sedan! Hua, vad snabbt tiden går!


Vad händer i Sverige förresten? Läser om hagel, storm, översvämning? Låter galet! Måste medge att vi känner oss ganska nöjda över att ha lämnat den svenska "sommaren", men det förstod ni nog också! Tänk er alla dom som åkte förra vintern för att slippa kyla och rusk och nu ska spendera sommar i Sverige. Nu sitter dom i regnkläder med skägget i brevlådan. Men men, så kan det vara! Skänker dom en extra tanke som frågade oss "Hur vi kan lämna Sverige under den underbara sommaren? Är det inte bättre att åka på hösten i stället" och småler lite för mig själv!

Ville i alla fall leverera ett livstecken & informera att vi mår bra! Ni behöver icke vara oroliga, tack för att ni hört av er! Vi behövde ingen civiliserad läkare, vi är så duktiga hemma-doktorer förstår ni! :-) Håll utkik i morgon, då kommer lång-update och mycket bilder (om nätet är med oss, vilket vi hoppas)


KRAM!


Rör på oss sakta men säkert!

Hej kompisar. Hur mår ni?
 
Efter 15 dagar på samma hotell och i samma område har vi äntigen rört på oss. Det är det längsta vi har stannat på ett och samma ställe under denna resa, tyvärr lite ofrivilligt. Såklart hade vi velat röra på oss tidigare och utforska denna ö mer, men nöden har ingen lag, är man dålig så är man.
 
Ledsen att säga det, men jag är åter sjuk. Vill helst inte ta mig till en läkare, så hoppas att jag blir bra snart. Kanske är salmonella ellet nåt skit jag åkt på. Renligheten här är ju inte direkt tip top och hygienen inför matlagning tror jag inte funkar alls. Det är helt enkelt det som gör det, vi får i oss bakterier från maten helt enkelt. Och vad gör man, måste ju äta.
 
Är som sagt inte pigg alls men vi började verkligen tröttna på att vara på samma ställe. Vi har nu varit på bio 3 gånger på två veckor. Såg Spiderman 3, 3D, bra film!
Vi åkte i allafall vidare idag. Jag satt beredd med fingret på fönsterknappen och var beredd att räva ut från rutan vilken sekund som helst, mådde verkligen urkos purkos. Somnade till slut dock, utan någon incident. Vaknade till 2 timmar senare, och jisses vad vackert! Så fint har jag nog aldrig sett förut och satt bara och stirrade! Tänkte att jag kanske såg i syne eller drömde, men icke! Vi hade kört upp i ett berg och var på ca 2000 meters höjd. Utsikten var som ni kan ana, helt fantastisk! Natur, natur, natur så långt ögat kan nå. Och moln! Vi åkte först på sådan höjd att vi var jämte molnen, sedan vart det kritvitt! Vi åkte nu igenom molnen! Coolt! Och sedan slutligen åkte vi en stund och tittade ner på molnen. Det var så fint och jag är så glad att jag vaknade just då. Efter en stund var vi framme och nu har vi kommit till Ranau, ca 3 timmar ifrån Kota Kinabalu City som vi hängt i. 
 
Här är den stora grejen Kota Kinabalu mountain, ett 4000 meter högt berg som alla bestiger här. Två dagar tar det, och 1 natt sover man på litet hotell uppe i berget. Dag nr 2 börjar man klättra tidig morgon och på toppen väntar man sedan på den fantastiska soluppgången! Kan tro att det är fint! Osäker dock om vi kommer försöka oss på detta, inte i det skick jag är i nu i alla fall. Varför vi åkte hit, var iallafall för att dom har hot springs ute i skogen (djungeln). Man trekkar i djungeln, kliver över stora hängbroar som hänger på hög höjd, hoppas på att se mycket vilda djur och kommer slutligen fram till varma källor som man badar i. Ungefär som sådana som finns på Island, fast detta är i regnskogen då. Det ser jag fram emot!
 
Först ser jag dock fram emot att bli frisk! För att inte bli alldeles för lat och bara ligga i sängen, spenderar jag ca 50% av tiden med att springa fram- och tillbaka till toaletten. Måste ju ha lite variation! ;-)
 
Näej, hörrni! Sorry att bloggen bara handlar om kräks, toaletter och sjukdom just nu! Måste vara aptråkigt att läsa om. Skriver mest bara för att ni ska veta att vi lever och att vi inte struntar i bloggen och att leverera updates!
Så fort vi är back on track ska detta bli en spännande, rese-bild-blogg igen!
 
Sköt om er! Och västeråsare - ta det lugnt på Power Meet. Jag är glad att jag slipper skiten. Joni är ledsen över det. Att han missar "folkfesten" alltså, hans ord inte mina. Meeen - han hinner nåt annat år!
 

Slängkyss (ni minns det där om bacillerna)

upp & ner, ner- och upp

Hej på er!

Här finns det fortfarande inte så mycket att berätta om. I förrgår började det sakteliga vända mot det bättre och igår kände vi oss ganska pigga. Var ute och promenade och kikade lite i affärer, fikade och njöt av att vara utanför hotellrummet. 

I morse när vi vaknade kände jag mig helt OK och som att allt är ganska bra igen. Joni var väl återigen lite småhängig i morse men mer än så var det inte. Ju närme kvällen har lidit mot sitt slut dock, har hans mående försämrats igen dock. Nu är det återigen magsjuka för hans del eller eventuellt matförgiftad. Bra mår han i alla fall inte och börjar få feber.

Vi blir alltså kvar här ännu längre som det ser ut. Tanken var att vi skulle åka vidare i morgon, men det kommer vi inte göra nu. Fotbollsfinalen går ikväll också, som vi tidigare planerade att se på en bar. Eller kväll och kväll, klockan är 02.45 här när matchen börjar. Får se hur det blir med den saken....


Här kommer lite fler bilder från raftingen! Och vart håller ni hus förresten? Inga kommentarer så långt ögat kan nå. Berätta hur ni har det nu i sommartiden. Nu när vi gått in i Juli och allt. Jisses, tiden går så snabbt!
 
Kramis!
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0