Roadtripen har startat

God eftermiddag!

Vår roadtrip har startat. Prick klockan 11.30 (som tidigare bestämt) knackade det på dörren och vår bil var här. Igår gick vi runt och letade efter en bra bil att hyra, och hittade något vi vart nöjda med ganska snabbt.
 
Vi packade in väskor och vatten och begav oss iväg. Något nervösa var vi eftersom det är vänstertrafik här (tvärtemot Sverige) & här kör man alltså som i England, med ratten på höger sida. Joni är den som har fått köra idag och har vid ett antal tillfällen slagit in handen i dörren med tanken att han ska växla, precis som man gör hemma med högerhanden. Problemet är bara att växelspaken inte satt där, utan dörren. Några gånger har även vindrutetorkarna åkt på istället för blinkers, allt är liksom åt fel håll. Förutom en liten incident har allt gått jättebra. När vi kommer åkande på vägen undrar Joni varför dom blinkar åt honom & kör på hans sida. Vi inser snart att vi köt MOT trafiken på en enkelriktad gata, därför blinkade dom! Här finns knappt vägskyltar och man stannar vart man vill, blockar gatan om det behövs osv. Det finns heller inget som heter huvudled, företräde eller väjningsplikt. Nej, har gasar man med plattan i botten och den som hinner först kör först. Detta skapar såklart stort trafikkaos. Tänk på det nästa gång ni tappar tålamodet i Sverige-trafiken. Det finns värre ställen! :-)
 
Efter att vi lämnat Kuta helskinnade åkte vi vidare på ön. Ganska snart lämnade vi turistlivet och möttes av risfält, mycket djur och mycket konst längs vägarna. Vi åkte till ett tempelområde vi sett på kartan, precis som de flesta andra verkade det som. Här fanns plötsligt turisterna igen, men det var mysigt i allafall att se den fina omgivningen och de vackra templen. 
Dessutom gick vi in i en grotta där det rann källvatten längs en bergvatten, vilket balineserna valt att kalla "Holy water". Kring detta var det en liten ceremoni där man fick tvätta sig med det heliga vattnet, sedan hällde de även detta vatten över huvudet på dig likt när du blir döpt. Ris med det heliga vattnet fästes i pannan på dig och sedan fick du en orkidé bakom örat, sedan var det klappat & klart. Om vi vart lika heliga som vattnet var framgick inte, men det visar väl sig i framtiden om det fungerade eller ej! Mysigt var det i allafall :-)
 
Nu sitter vi på Dunkin Donuts och dricker kaffe & lånar nätet. Klockan är snart sju och solen har precis gått ner. För övrigt så har vi inte sett solen efter klockan 19 på kvällen sedan förra sensommaren i Sveige. I mars när vi åkte vart det ju knappt ljust på dagen kändes det som, och i dessa länder vi besöker går solen ner halv sju varje dag året om. Snart ska vi rulla vidare i lilla bilen. Och ja, för er som undrar kommer jag också att prova på att köra denna felvända bil! Vi får se hur det går, fortsättning följer.....
 
 
 
 
 
 
 
Bakom mig ser ni det heliga vattnet porla...
 
 
 
Trackback
RSS 2.0