Tar det lugnt & skönt

Hello friends!

Hoppas ni mår finemang såhär dagen efter julafton. Fortfarande mätta i magen efter alla köttbullar? Glada över julklappar? Eller ångest inför årets fattigaste månad - januari - som snart kommer?

Här är allt prima ballerina i alla fall! Vi hade en mysig, om än lite speciell, dag i går. På dagen strosade vi omkring i en galleria, som inte var vidare mysig. Julkänslan infann sig icke och ett tag kände jag att vi nog kan skita i att "uppmärksamma" julen. Men sedan vart det bättre. Vi tog varsin timme till att leta julklappar till varandra, och det var kul! Jag älskar att shoppa, oavsett om det är till mig eller andra. Kanske mest till andra faktiskt, när jag tänker efter. 

Sedan satt vi i alla fall på ett internetkafé och tankade lite julfilmer. Vi köpte med oss lite godsaker (eller så mycket gott som går att hitta på ex. 7-eleven) och sedan for vi tillbaka till hotellet. Vi tände massa doftljus och hade ACn på kallt (16 grader och det är kallt för oss) och kurade i hop oss under täcket! Sedan slog vi på Kalles jul och det var så mysigt! Efteråt bytte vi julklappar! Jag fick en fläkt som man "laddar" genom att ha den i USB-utgången på datorn. När fläkten är i gång lyser den dessutom i olika texter såsom "I LOVE YOU" osv. Rolig julklapp och söt med texterna! Bra att ha om man hamnar i en varm buss också. Bara att plugga in i USBn och så blåser den för fulla muggar. Förutom det fick jag olika anisiktsmasker också, och en box med Kit Kat. 
 
Efter vår julklappsstund tittade vi på "Ett päron till farsa firar jul" och sedan sov vi som stockar. Riktigt mysig kväll hade vi! I dag har vi kör runt i stan och kikat, och vet ni? Vi hade en spa-avdelning på ett lyxhotell som vi ska vara på hela dagen i morgon! För 70 kr får vi använda stället hela dagen, och då finns en stor utomhuspool på taket, där man solar & badar, inomhus- och utomhus jaccuzzi, ett stort gym och TRE BASTU!! Två vanliga torrbastus, som vi använder oss av, och en ångbastu. Och det bästa av allt? Alla ligger ju såklart ute vid poolen och solar, så vad betyder det? Jag får bastun för mig själv! Moa ha ha, precis som jag vill ha det!

6 öppnar dom i morgon, och stänger 10 på kvällen. Får se om vi blir det hela dagen, kanske! :-)
 
Må så gott nu i juletiderna! KRAM

Chiang Mai

Hej på er, såhär dán för dopparedán!


Julen är strax här och även om vi inte riktigt kommer att fira den så som sig bör, uppmärksammar vi den såklart! Vi har åkt iväg på en liten semester förstår ni. I går steg vi upp tidigt i ottan och vid sextiden på morgonen lämnade vi Lanta. Tillsammans med vår granne Uwe har vi åkt bil 180 mil till Norra Thailand och är nu i Chiang Mai.
 
Efter att ha kört i ca 10 timmar i går, stannade vi i Bangkok. Vi åt varsin köttbulletallrik på IKEA, vilket var mumma! Sedan tog vi in på ett litet hotell och sov nog som stockar allihop!
 
I morse körde vi vidare och på eftermiddagen rullade vi alltså in i Chiang Mai. Tänk så snabbt det gick att åka 180 mil om vi jämför med hur det är att åka allmäna transprortmedel här i Asien.
 
Inget julfirande blir det alltså i den sanna bemärkelsen, men vi kommer i alla fall att ha lite julmys! Hela staden här är upplyst av granar och ljusslingor och det är riktigt mysigt & i gallerior spelas julsångerna varma. I morgon kommer vi alltså att strosa runt i en stor galleria och handla varsin julklapp till varandra. Vi har även laddat med Kalles jul, Ensam hemma 1 & 2 (som ju är ena riktiga julklassiker) och lite andra juliga filmer som vi ska kika på här på rummet. När vi var på IKEA passade vi även på att köpa doftljus med juliga dofter. Det är de små sakerna som gör det! :-)
 
Hoppas ni får en underbar jul där hemma! Mer rapportering om vår semester & vår egna lilla special-jul kommer i dagarna!

Stor kram till er & just ni saknar vi er extra mycket!

Veckans uppdatering

Hej på er!
 

Ja, det är så jag funderar på att kanske börja göra. Köra en eller två uppdateringar i veckan. För det första är det inte alls roligt att blogga just nu, känns som ett nödvändigt ont. För det andra finns det väl inte så himla mycket att skriva om egentligen...

Jag & Joni har blivit riktigt duktiga när det kommer till träning. Joni tränar oftar på morgonen och jag på eftermiddagen, i bland kör vi tillsammans. Denna veckan har jag tränat 4 eller om det är 5 pass, minns inte riktigt. Utöver det pluggar jag. Det är lite dit tiden går.

Visst, vi hänger på stranden lite då & då, någon dag i veckan.. Annars flyter det mesta på, vi njuter av lugnet efter att ha tokrest i 8 månader.

Till Jul åker vi upp till Chang Mai, som är Norra Thailand. Där är det kallare, en 23-25 grader kanske, som en svensk sommar skulle jag tippa. Vi kommer ju frysa som små fågelungar gissar jag, så det blir till att packa varmare kläder. Vi åker upp till Bangkok den 22 December, tillsammans med Uwe som äger huset vi bor i. Bil kommer vi är åka, så det blir lite roadtrip. Vi sover en natt i Bangkok och på självaste doppare dagen når vi alltså Chang Mai. Totalt är resan dit 180 mil. Tror dock inte att det tar på långa vägar lika lång tid som det brukar göra när man åker kommunala medel i dessa länder. Uwe kör lagom fort så det känns skönt!

I Bangkok kommer vi även att åka in till IKEA och käka julmat, yey! I LOVE IKEA som många av er säkert vet om.
Nyår vet vi inte riktigt vart vi ska fira. Vi kommer i alla fall ha åkt tillbaka till södra Thailand tills dess, för Uwe vill fira nyår här på Lanta. Får se om vi också gör det eller om vi åker till Phuket kanske, eller nåt åt det hållet. Söderöarna som är så populära ligger ganska nära Lanta allihop, så vi kan välja & vraka, lyxigt va? :-)
 
Ni kan väl skriva några rader i kommentarerna om hur ni har det där hemma? Läser att det är kallt och mycket snö! Hur mår ni annars då? Känner av det typiska jul-stressen som ofta infinner sig (för de flesta utom mig, som när jag är hemma, älskar julen)?
 
Nedan följer lite Lanta-bilder i blandad kompott!
 
 
 
 
 
Denna ö kallas "Homer Simpson". Ser ni att det ser precis ut som Homer som ligger & sover?
 
 
 
 
Utsikt från vår balkong

RSS 2.0