Sandakan

Hej på er!


Här kommer en update från två friska & pigga resenärer! Känns bra att kunna säga det efter dessa veckors sjukstuga. De senaste tre dagarna har faktiskt varit ganska aktivitetsfyllda, så vi har varit helt slut när vi kommit tillbaka till hotellet. 

 I förrgår åkte vi till Poring hot springs, där vi trekkade i djungeln och där meningen var att vi skulle bada i dessa varma källor. Så vart det inte riktigt, men det skriver vi mer om i långa updaten i morgon, detta är kortvarianten.

 I går åkte vi till Kinabalu Park, precis intill det höga berget Mount Kinabalu som så många bestiger här. Det gjorde inte vi. Däremot valde vi en ganska tuff djungeltrekking som började på hög höjd och som innebar 6 kilometers vandrande mitt i regnskogen. Alldeles ensam var vi - vi och alla djur vill säga. Spännande och lite småläskigt.


Idag har vi spenderat 5 timmar på bussen och tagit oss rakt igenom Sabah, den malaysiska delen av Borneo som vi är i. Nu är vi i Sandakan och har lämnat cityliv bakom oss (nästan, är inne i en stad för tillfället men vi ska mot öarna snart) och välkomnar strandliv. Det var länge sen kändes det som!! Senast vi gick på en sandstrand och badade i havet var i Boracay, snart en månad sedan! Hua, vad snabbt tiden går!


Vad händer i Sverige förresten? Läser om hagel, storm, översvämning? Låter galet! Måste medge att vi känner oss ganska nöjda över att ha lämnat den svenska "sommaren", men det förstod ni nog också! Tänk er alla dom som åkte förra vintern för att slippa kyla och rusk och nu ska spendera sommar i Sverige. Nu sitter dom i regnkläder med skägget i brevlådan. Men men, så kan det vara! Skänker dom en extra tanke som frågade oss "Hur vi kan lämna Sverige under den underbara sommaren? Är det inte bättre att åka på hösten i stället" och småler lite för mig själv!

Ville i alla fall leverera ett livstecken & informera att vi mår bra! Ni behöver icke vara oroliga, tack för att ni hört av er! Vi behövde ingen civiliserad läkare, vi är så duktiga hemma-doktorer förstår ni! :-) Håll utkik i morgon, då kommer lång-update och mycket bilder (om nätet är med oss, vilket vi hoppas)


KRAM!


Kommentarer
Postat av: Tjockasmockan

Sköööönt att höra att ni mår bättre!!! Då kan jag kämma mig lugn igen. Såg en bild på dig, Fia, på FB och du ser så tanig ut i dina shorts och gummiboots! Men lika vacker som vanligt förstås.
Vädret här är nog värdelöst om man har semester just nu och hade sett fram emot sol och bad. Jag själv klagar ju inte så mkt, är glad att slippa svälla upp :-) Svensk sommar ÄR ju såhär, lite varannan timme liksom, what's new? Folk som absolut vill ha sol och bad bör boka utlandsresa i god tid och sluta klaga ;-) (men visst hoppas jag med på lite sol om ett par veckor så Michaela kan få bada i havet i Skåne sen när vi åker dit).
KRAM på er! //Anu

2012-07-13 @ 19:44:50
Postat av: Jooseppi.

Håller fullständigt med Anu där!
Och imorgon är det 1 vecka kvar tills våran "långa"
Resa :))
Skönt att ni mår bättre och kan hitta på massa
Roligt igen! Tack och lov för bloggen och Facebook så
Man kan hålla kontakten oavsett hur långt ifrån man är.
Har glömt att tacka för kortet, det kom ett förra veckan :))

Jo, jag kollade på Uuno armeijasaa igår ;))
Kunde inte sluta skratta och tänkte på dig genom hela filmen!
Så redan nu bokar jag in dig sen när du är på svensk
Mark igen för en helkväll med Uuno och massa tänder :))

Hälsning till Joni också!

Pusu <3

2012-07-13 @ 23:32:30

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0