25 år

Mooooorning!
 
Jaha ja, då var man 25 år! Halvvägs till femtio. Vuxen. Mogen. Världsvan. Eller? Ja, 25 är jag i alla fall & tycker inte det är ett dugg tråkigare att fylla år nuförtiden än vad jag tyckte när jag var 10. Lika spänd och förväntansfull dagen innan nuförtiden som -97.
 
Har påmint Joni de senaste 2 (eller var det kanske 3 månadena?) att jag faktiskt fyller år och att det är "lite jämnt" så han "lär ju inte glömma det". Det gjorde han inte!
 
06.15 steg han upp, den tappre karln och for iväg till morgonmarknaden för att inhandla diverse grejor. Dagen innan hade vi förresten varit på en marknad och jag ville köpa en klänning. Gillade inte priset riktigt, så jag gick därifrån. Ångrade mig och ville gå tillbaka & köpa klänningen i alla fall. Joni tyckte att jag skulle vänta och försökte dessutom medveten leda mig fel för att jag inte skulle hitta tillbaka till butiken. Envis som jag är gick vi ju ändå runt tills jag hittade den & köpte den. Efteråt fick jag veta att Joni faktiskt ville köpa den klännngen som en födelsedagspresent. Shit, vad dryg jag ska vara då, tänkte jag då! Men men... Klänningen fick jag med mig i alla fall, oavsett vem som köpte den.
 
Tillbaka till morgonen då jag fyllde (igår alltså, Woho!). Jag vaknade av att Joni strök mig på armen och sjöng. Jag hade dock öronproppar i öronen så det såg mest ut som att han mimade. När jag fått ur propparna hörde jag de sista raderna ut "ja, må hon leva" i alla fall. Sedan fick jag 10 röda rosor och frukost uppdukat på sängen. En baguette som var nybakt från en bagare som lagt i massa tjoffs i mackan, Milo (oboy här i Asien), en chokladmuffin och youghurt.
 
Nedan syns en alldeles nyvaken jag (visst har jag börjat få lite asiatiska drag, va? Lite snea ögon tycker jag)
Här ser ni också den eleganta frukosten (och lite av vårt eleganta rum) samt mina rosor i en hink. Stjärnstatus på det mesta i vår backpacker-vardag som ni ser!
 
Här är jag 10 minuter senare.
 
Surfade in på min älskade kusin Anu´s bloggsida och möttes av en rubrik som hette FIA<3. DÅ började tårarna rinna. Känslig? Läste några meningar för Joni. Sen grät jag. "Jag måste ta paus" sa jag några gånger under texten. "Okej"- svarade Joni. Sen läste jag vidare och tårarna rann. På bilden hade jag precis läst klart och ansiktet är ju lika pluffsigt som en badboll på stranden, så det blidde några tårar och pauser. 
 
En personlig och mycket fin text fick jag mig tillägnad. Hade nog gråtit om jag vore hemma också. Men antalet månader hemifrån med så många mil emellan gav desto mer effekt. Jag älskar dig också, min fina kusin. Så mycket! Och jag saknar dig. Och TACK för den fina texten.
 
Sedan loggade jag in på Facebook och möttes av grattishälsningar och ett bildkollage som min barndomsvän sedan 23 år, Johanna, hade gjort. Med de fulaste bilderna på mig hon kunnat hitta, såklart! Förutom en liten bild från när vi kan vara 5 år kanske? Vi står framför en gran med fina röda julklänningar och sjunger en finsk julsång. Tittar på varanda och ler & man kan se hur det riktigt lyser lycka & kärlek i våra ögon. Och herregud, då var gråtfesten igång igen! Jag snörvlade och grät, visade alla bilder noggrannt för Joni och fick ännu en fin text tillägnad mig från en mycket viktig person som jag älskar innerligt!
 
Oj, vad mycket kärlek det var igår! Och vi hade en sån rolig dag alltså! Måste vara den roligaste födelsedagen jag kan minnas!
 
Mina fina rosor

Dagen började med lite grått väder, men på eftermiddagen hade vi sol ända till kvällen. Vi åkte till ett ställe som heter Vinpearl och är en amusementpark. Här fanns allt! Och det var så billigt!! Vi sa flera gånger, hur kan detta ställe gå runt? 150 kr per person betalade vi. Då började vi med att åka en linbana över vattnet, totalt 3 km. Ska enligt en text vara den längsta linbanan i världen som går över vatten. Fin utsikt var det och ett roligt sätt att ta sig till denna ö, som Vinpearl faktiskt var.
 
 
 
 
 
 
 
 
Det var som Gröna Lund med massa olika karuseller. Blandat med Skara sommarland & Gustavsvik med massa av olika roliga och läskiga ruschkankor i detta äventyrsbad. Bredvid badet fanns ju havet och en anlagd sandstrand. Allt var väldigt lyxigt och fint. De hade en Alpine-coaster. Man åkte sittandes i en kärra, nerför en räls i en berg. Stoppade gjorde man med en handbroms. Fort gick det & kul var det. Och det bjöds på en mycket fin utsikt. De hade även cirkus (som vi inte gick på) och musik- samt fontän & ljusshow. De hade en "underwater-world" museum, alltså alla undervattensdjur du kan tänka dig, hajar, rockor, sjöhästar, maneter, lionfish, ja rubbet! Och detta museum var stort! De hade till och med ett rullband i mitten som man kunde åka ståendes om man inte orkade gå runt. Återigen, hur kan det vara så billigt, där allt ingår? Dessutom hade de en två-vånings spelhall med säkert 200 olika spelmaskiner och allt ingår i priset. Det fanns maskiner i alla dess slag och form och vi provade massor. Vi åkte skidor, red på hästar (såg sinnessjukt ut när jag red, Janina  min syster hade nog skämts och skrattat), spelade basket, sköt med gevär, Joni red på en sån där Vilda Western tjur, vi hoppade typ "bungyjump" på nån studsmatta, vi körde radiobilar och mer. Och detta var bara inne i spelrummet. Tänk er inne på äventyrsbadet.
 
Vi var som fem-åringar. Halvjoggade mellan ruschkanorna för att hinna först, stod otåligt och trampade i kön, tog 2 eller 3 trappsteg åt gången när vi gick i trappor för att fort komma upp. "Paxade" åkmadrasser och stora traktorhjulsliknande badringar med mycket luft i för att kunna ha bra åk. Jadu, i dag har jag träningsvärk på många ställen. Bland annat i tricepsen, hmm? Måste komma från något konkande av en madrass.
Förutom träningsvärk innebär ju även detta åkande en viss skaderisk. Speciellt om man är lite ytte-pytte-lite klumplig som jag är. På en rushkana skulle man ligga på mage på en madrass och åka framlänges. Man kunde åka två så vi skulle tävla, Jag & Joni. Jag är ju lite av vad man skulle kunna kalla tävlingsmänniska, så detta var förstås mycket viktigt. Joni fick en bra start och kom iväg först. FAN, också. Jag lutade ner huvudet och försökte kränga med kroppen så jag kom först. Det gjorde inte. Däremot vart jag rädd för sista "hoppet" eftersom det gick för fort. Andades in och höll andan, som man lätt gör när man blir rädd. Det slutade ju med att jag slog i mellangärdet när hoppet var över och det gjorde svinont med så mycket luft i magen.
 
Efteråt förklarade Joni att man minsann ska andas ut precis innan ett sådant hopp så att lungorna inte är fyllda med massa luft, för då studsar man lättare och det gör inte ont att landa på magen. Eftersom jag, till skillnad från Joni, inte är med i Ruschkaneklubben AB så visste jag inte detta. Däremot vill jag prova igen och vinna denna gång. Vann inte. Däremot hade jag fullt fokus på att andas uuuut innan sista hoppet, så jag höll hört grepp om handtagen på madrassen och var beredd på andningen när hoppet kom. Jag andades ut, hoppade och landade utan att slå i magen. Glömde av allt annat är jag fokuserade på andningen så samtidigt som jag landade fick jag madrassen med handtag rätt över munnen och fläskläppen var ett faktum. 
 
 
 
 
 
 
Om denna dagen kan jag säga massor och visa ändå mer, vi har mycket bilder! Nu däremot måste vi snart börja göra oss redo för att checka ut. Ikväll åker vi nattbuss härifrån Nha Trang och vidare till en stad som heter Hoi An. Populäraste staden 2012 bland turister, läste Joni någonstans. Får se vad vi tycker om det stället. Precis som förra gången åker vi på liggplatser i bussen vilket är skönt!

Vi hörs snart igen! Och TACK för gratulationerna! <3
 
Stor kram till alla!

Ho Chi Minh City

Gooood kväll!

Lagom till att vi ska lämna den stora, myllriga stad full med moppar skriver jag ett inlägg. Har inte riktigt fått tummen ur för att blogga.
 
Efter vår tre-dagarstur där vi inte hade så stor tillgång till internet, for vi till Saigon, även kallat Ho Chi Minh efter presidenten med samma namn. Här har vi bland annat hyrt moppe och farit & flängt över hela stan. I går var vi på War Musem som berättade om Vietnam-kriget och om amerikanarna som var högst inblandade. Det var intressant men hemskt på samma gång. Mest fanns det bilder som berättade sin tydliga historia och vid några tillfällen rann tårar nerför kinderna. Inte kul, men viktigt att veta om!
 
Mer om muséet berättar jag i ett annat inlägg och lägger även in bilder. Kommer även att skriva om vår tredagarstur och såklart lägga in bilder från det.
 
Om en timme åker vi uppåt i Vietnam och tar oss Nha Trang, som ligger 45 mil härifrån. Det blir nattbuss dit och denna buss har liggplatser, så det är skönt!

Nha Trang är en populär turistort med både möjlighet att besöka fina platser, men också snorkla, dyka & ligga på stranden. En perfekt plats att fira min 25-års dag som infaller om två dagar. Tänk så vuxen man ska bli nu, 25 år! Halvvägs till femtio! :-)
 
Jaja, nu ska vi kila iväg och äta kvällsmat. Uppdaterar i morgon igen skulle jag gissa.

Kram på er!

Framme i Vietnam

Hej svej.
 
I morse var vi uppe klockan sju för att göra oss redo för moppe-taxin som kom halv åtta. Efter en stund satt vi på båten som i dag tagit oss till Vietnam. Sedan några timmar befinner vi oss i Chau Doc, precis vid gränsen till Kambodja. Visumet trodde vi skulle vara lite krångligare att få, eller åtminstone att det skulle kosta som visum brukar göra. Däremot fick vi en två-veckors stämpel i passet som var gratis, vi tackar och tar emot!
 
Vi är just nu på en 3 days 2 nights tour. Den startade alltså med båtturen från Kambodja och nu när vi kom fram vi fick vi direkt kliva in på hotellrummet som ingår i priset. Ett mysigt rum med stora fönster och en utsikt över hela sjön. Väldigt fint! Detta hotell är dessutom ett båthotell, så det ligger nästan som på en brygga. 

I morgon har vi frukost (som också ingår i priset) tidigt på morgonen & sedan har vi aktiviteter hela dagen. Bland annat ska vi besöka en "flytande marknad". Man åker helt enkelt runt med en liten båt bland massa andra båtar där de säljer mat och andra saker. Vi ska också åka till ett ställe där de tillverkar alla dessa färgglada sarongen som syns överallt, blir en spännande dag i morgon. På kvällen sedan kommer vi fram till ett nytt hotell i en ny stad, där vi sover en natt. Dagen efter det har vi återigen nya aktiviteter på schemat innan vi ska på en buss som tar oss till Ho Chi Minh City (Saigon).

Det blir tre spännande dagar att se fram emot - jag uppdaterar under vägen! Nu ska vi iväg och kika lite på denna stad och vad den har att erbjuda.

Hej så länge!
 
 

Phnom Pehn

God kväll vänner!
 
Efter 6 och en halv timme skumpades i en buss, anlände vi huvudstaden vid åtta-tiden ikväll. Det visade sig att bussen släppte av oss väldigt lägligt, vi hamnade rätt i smeten bland billiga hotell, restauranger och backpacker-områden. Perfekt!

Vi hittade ett hotell ganska direkt som tog 100 kr natten vilket vi valde att ta. Ägaren är norsk fick vi veta också. Rummet såg helt OK ut, men däremot saknades det kuddar i sägen. "Det ordnar vi" sa killen och rev upp en walkie-talkie ur fickan och började frenetiskt prata och efterfråga kuddar, antar jag. Vi gick ut till killen som höll våra väskor och körde cykeltaxin och betalde för oss. I samma stund kommer walkie-talkie-killen ut och berättar att han inte kan hitta några kuddar och därför kan vi inte bo där. Tills i morgon skulle han ha ordnat det sa han.
 
Ingen fara på taket, eftersom vi bara behövde gå ett tjugo-tal meter och sedan hittade vi ett nytt ställe. Även det hundra kronor natten, med Ac, tv OCH kuddar. Vi tog det! Mitt emot fanns även ett backpacker-hak där vi åt tacosmiddag (riktigt gott) och tittade på film! Det är fördelen med dessa backpacker-inn. Det känns som att man hälsar på hos en kompis. Folk ligger i soffor och kollar på TV, vissa spelar kort, andra läser bok. Stämningen är lugn och behaglig (mestadels) och man behöver inte göra så mycket. Ikväll har vi alltså haft lite filmkväll med 10 andra som vi varken kände eller pratade med, men alla låg i varsin soffa och tittade på film. Mysigt va?

Förresten, killen som körde cykeltaxin berättade att kungen som nyligen dött, finns i ett "kungligt palats" (eller var det en kyrka kanske?) en kort bit härifrån och tyckte att vi absolut borde gå dit och titta. Det gör alla, sa han. Kistan är öppen i 3 (!?) månader och där kan man alltså se kungen ligga och samtidigt tar man farväl.

Det finns alltså tre alternativ här. 1, Killen sa fel. 2, Vi förstod fel. 3, Deras kung ligger verkligen i en kyrka för allmän beskådan i 3 månader och folk kan knalla in och titta. Jag hoppas på nummer 2, alternativt ettan då. Vet inte vad jag tycker om trean stämmer, men å andra sidan förvånar inte mig så myckert nuförtiden.
Återkommer med mer info i alla fall, om den saken.


Nu är det dags att nanna, klockan är halv två på natten och ögonen går i kors här! Godnatt!

Angkor Wat & alla tempel

Hej på er!
 
I förrgår tog vi oss mot Angkor Wat och alla tempelområden. Totalt besökte vi 7 tempel, varav 5 fångade jag på bild. Sedan dog batteriet på kameran och min energi med den. Satt mest i slutet på en sten vid ingången till templena och såg på höll Joni springa fram- och tillbaka med sin mobilkamera vinklad i alla tänkbara vinklar. Vi hade vädergudarna med oss och solen sken som aldrig förr. Det gjorde också att vi svettades som aldrig förr. Herregud säger jag bara! Man tycker ju att man borde börjat bli lite härdad efter nu 7 månader på resande fot. Men icke! Kändes som om varenda svettpor stod på vid gavel och på hälften av bilderna (besparar er den synen) står jag med magen bar och torkar svett med linnet! Ingen har sagt att det är elegant att backpacka! Ni ser det er framför er va? Med andra ord, det var varmt! Men jag ska inte klaga, det regnade inte i allafall.

Det gjorde det igår däremot. Riktigt smattrade mot plåttaket här utanför och eftersom brunnar inte verkar uppfunna här var översvämningen ett faktum. Vi satt inne på rummet och lattjade med datorerna, så det gjorde inte så mycket. Däremot är det så vamt här så efter några timmar torkar det mesta av vattnet bort och det fungerar bra att gå ut igen. 
Idag hade vi tänkt att åka till Phnom Pehn, Kambodjas huvudstad. Gick inte! A l l a bussar var fulla! De senaste dagarna har det kryllat att människor här i Siem Reap och även vårt hotell var fullt, vi har undrat varför men inte riktigt förstått. Idag fick vi veta anledningen. En man inne på en resebyrå sa att Kambodjas förre kung har dött i dagarna och människorna sörjer honom. Eftersom alla verkar komma hit och sörja så är det alla tempel här i området de vill till antar jag.

Vi lyckades i alla fall få biljetter till i morgon, så 14.00 i morgon rör vi på oss mot huvudstaden. Tanken är att vi stannar där en dag eller två och ser omgivningarn och sedan rör oss vidare mot Vietnam.

Templena vi besökte var Angkor Thom, Bayon, Ta Prohm (där Lara Croft Tomb Raider är inspelad), Angkor Wat (mest känd, däremot inte finast tycker jag) Banteay Srei, Pre Rup & Preah Khan (alla dessa uttalar jag med perfekt uttal) ;-P

Joni och vår chaufför för dagen i den coola & bekväma moppe-kärran som jag kallar det.
 
Nedan har ni bilder från Angkor Wat
 
 
 
 
 
 
Bayon
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Denna cooling får avsluta bildspelet
 
Nu ska jag kika på ett avsnitt av How I met your mother & sedan är det dags att sluta de blå. I morgon drar vi ju vidare till huvudstán. Och fler bilder på de övriga templen kommer.

God natt!!

Tack för alla kommentarer!

God kväll!

Som rubriken lyder - Tack för era kommentarer! Spelar ingen roll om de handlar om att ni jobbar och att vädret suger, det är skönt att höra från er i alla fall. Och det är verkligen roligt att höra att ni gillar skrivandet och att det nästan känns som att ni är med på resan, då har vi ju verkligen lyckats leverera en reseblogg!

Såhär är det. Jag och Joni är skitdåliga på att ta bilder på rummen vi bor i. För att dra till med något utan att överdriva så har vi bott på säkert 100 olika hotell & hostels, högst troligt fler. Vi tar kort på så mycket annat att det där med att dessutom knäppa kort på boendet, det försvinner liksom ur huvudet. Men jag ska bli bättre på det och från och med nu ska jag knäppa ett kort på varje ställe vi kommer till.
 
På tal om detta med kort så tänkte jag visa några bilder från lyxhotellet där vi bodde för 280 kr natt. Bilderna lånar jag från hotellets hemsida, men stället ser precis ut som på bilderna. Det är inga konstiga vinklar som gör att bilderna ljuger, utan det var så fint som på bilderna, för så billig penning.
 
Efter att ha legat sjuk flera dagar och samtidigt som vädret mest givit oss regn, ger vi oss imorgon ut på äventyr. 08:30 hämtar vår cykeltaxi oss och vi beger oss mot alla tempel. Första anhalt blir Angor Wat... 
 
Kram och godnatt mina vänner!
 
Lobbyn på Ree Hotel
 
Såhär såg faktiskt vårt rum ut, fast åt andra hållet. Sängen var åt höger och TVn åt vänster. Vi bodde högst upp och hade stads & pool-utsikt. 
 
Till höger högst upp fanns vår balkong.
 
Vi hade ju även en stor frukostbuffé som väntade morgonen efter. Såhär såg ett av plockborden ut.
 

Sjukstuga

God kväll!
 
Då har man gått och blivit sjuk. I förrgår kände jag av det lite granna, huvudet kändes tungt & kände mig extra trött. Det botar bastun och en god natts sömn, tänkte jag. Jag var inte värre i går när jag vaknade, men inte heller bättre. På kvällen igår bastade vi igen (tredje dagen i rad). Joni hade dessutom en massage innan mig, och eftersom jag skulle gå till samma massör men timmen efter honom, körde jag en två-timmars basturitual. Tiden gick och värmen steg med den. 90 grader var det i slutet och det tycker jag är riktigt skönt! Tog ut mig totalt så efteråt var pulsen detsamma som om jag skulle ha kört Vasa-loppet i 70 km/h.
 
Idag kom straffet. Tjuter i öronen, nyser om vartannat, förskylning som heter duga och är febrig. Höjdpunkten idag var när jag hittade Nässpray. Lyckan var total! Vi har alltså inte sett skymten av nässpray på något apotek i ett enda land vi har varit. Det har inte funnits!

Idag däremot, idag hittade vi. Otrivin dessutom, jag var i chocktillstånd nästan. Tidigare har jag tjoffat upp Vicks i näsan i brist på annat (ja, det svider). Det har liksom inte funnits några andra alternativ. Men nu har jag alltså Nässpray och förskylning känns numera som en walk-in-the-park.
 
Funderade en stund i dag på om jag skulle ta en lätt bastu nu ikväll. En liten snabbis liksom , inte köra fullt så hårt. Icke! tyckte Joni. Näej, kanske inte så bra idé men å andra sidan känner jag mig väldigt harmonisk och avslappnad efteråt. Finns inget ställe i hela världen (jag har iallafall inte hittat dit ännu) som ger mig sådant lugn som bastun gör.
Men - det blidde ingen bastu ikväll. Inte blev det nå Angkor Wat idag heller.

Hoppas att måendet & vädret är bättre i morgon så ger vi oss av mot templen.

Och härmed efterfrågar jag kommentarer! Jag ser att ni är ett gäng som läser bloggen, varje dag! Däremot är det ytterst få som kommenterar! Jag har en tapper läsare i form av min älskade kusin som är en aktiv kommenterare och det är så roligt & mysigt! Jag blir så glad varje gång! Ni andra - var håller ni hus? Idag eller  i morgon vill jag att alla som har gått in och läst här skriver en rad.

SKRIV EN RAD - GÖR NÅGON GLAD
ETT BREV BETYDER SÅ MYCKET
 
Så lät postens reklam för några år sedan. Och det är ju sant - man blir glad av dessa rader. Så kom igen nu, vänner! Jag uppdaterar ju er så ni vet vad vi pysslar med. Nu vill vi veta vad ni gör! KRAM I MÄNGDER

Siem Reap

God kväll Vänner!
 
Sedan i går befinner vi oss i Siem Reap i Kambodja. Än kan vi inte säga så mycket om stället men det påminner om Thailand. Det känns enkelt att vara här. De flesta pratar engelska och hotell till bra pris är lätt att hitta.

Igår när vi kom till flygplatsen visste vi inte alls åt vilket håll vi skulle och hur långt det var till centrum. Eftersom vi hade så tidigt flyg från Kuala Lumpur på morgonen, sov vi bara 2-3 timmar under natten. Det gjorde att vi var ganska trötta när vi kom fram.

Flygplatsen hade Wifi så vi passade på att logga in på Agoda och leta hotell. Det är lågsäsong ännu här i Kambodja, så de redan billiga hotellpriserna är ännu lägre just nu. VI lyckades hitta ett 4-stjärnigt, riktigt flådigt hotell för 280 kr natten. Som hittat! Anledningen till att jag väldigt gärna ville dit stavades b-a-s-t-u. Dessutom låg det nära flygplatsen, så vi bokade ett rum och åkte moppe-taxi dit. När vi kom fram startade servicen redan när vi klev in på hotellet. Vårat superior-rum uppgraderades dessutom utan kostand, så vi klev snart in på vårat Deluxe-rum. Riktigt skönt! Stooor, mjuk säng stod och väntade, balkong med fin utsikt, TV med alla kanaler, badrum med badkar och alla möjliga produkter såsom tandborste & tandkräm, hudlotion, shampo och allt möjligt fanns dessutom. Vi var helnöjda! 

På eftermiddagen rörde vi oss mot bastun och OJ vad vi bastade. Tog igen för förlorad tid, brände på så svetten lackade! Så skööönt! Efteråt väntade dessutom en 90-minuters aromaterapi-massage. Ja ni hör ju, våran första dag innebär inte mycket sightseeing men var mycket avslappnande och skön. I morse ingick dessutom men god frukostbuffé där det fanns allt man kunde önska sig!

Idag tog vi in på billigare hotell. 100 kr natten betalar vi och i det ingår AC på rummet, TV och en skönt säng. Räcker alldeles utmärkt! Och vet ni vad det bästa är? Spa-avdelning, på ett budget hotell. Tappade nästan hakan när jag såg stället. Vanlig bastu och ångbastu, kall & varm-jacuzzi och allmänt fräscht ställe! Behöver jag säga att lyckan var total. Vi betalade 46 kr styck och i det ingår fri tid inne på bastu & badområdet och efter det en timmes helkropps-massage! Än så länge imponerar kambodja kan jag säga.

Det påminner med andra ord mycket om Thailand & jag som älskar Thailand och håller det som absoluta favoritland har en känsla av att jag ska trivas här.

Regnperioden håller på att ta slut här. så det är lite osäkert med vädret. Igår regnade det hela dagen men idag har det varit fint väder. Om det är fint väder, eller åtminstone fritt från regn, har vi tänkt att åka till Angkor Wat och tempelområdet där.

Nu blir det lite TV-tittande och sedan skönhetssömn! Kram & Godnatt

Frukost på flygplatsen

God morgon!

I morse var vi uppe tidigt, 03:45. Idag ska vi flyga vidare!
 
De senaste 3 dagarna har vi varit (som vanligt mellan varje land) i Kuala Lumpur i Malaysia. Vi lämnade alltså Kina mitt i natten den 4 oktober. Kina var verkligen häftigt men det var väldigt skönt att komma därifrån.
 
Och nu efter tre dagar här i KL flyger vi alltså vidare - till Kambojda! Det ska bli spännande & intressant. Vi flyger idag till Siem Reap, som ligger nära tempelområdet Angkor Wat som vi ska beöska. Om någon av er förresten sett Thomb Raider med Angelina Jolie, så spelades några scener in just i Angkor Wat. Dock inte bara därför vi vill besöka stället såklart! :-)
 
Nu ska vi avsluta fruskoten och bege oss mot gaten! Tänk att flygning & flygplatser numera är vardagsmat för oss!
 
 
Kram så länge!

resterande bilder från kinesiska muren

Heeej!

Bara 10 dagar för sent kommer här resterande bilder från kinesiska muren! Luta er tillbaka med en kopp kaffe / thé / mjölk / whiskey / whatever works for you & njut mina vänner! Vackra vyer utlovas.
 
En bit kvar till mål...
 
 
Ganska ensamma börjar vi vara som ni ser! Övriga stackare orkade inte kämpa längre, men det gjorde Wang & Flang förstår ni!
 
 
 
Voine, voine så tungt... Tar en vilopaus.
Vart så pigg av pausen att jag körde robotdansen!!
Näejj! Skoja bara! Fick faktiskt en geting i sport-BHn och vevade frenetiskt med armarna. Just såhär fångade kameran det. Snyggt - om jag får säga det själv!
Kollar läget!
Ja, det är luuuugnt! Go, camera one!
 
Ja, vi tar oss närmre hela tiden... Det ser ni va?
Såja, bara en liten bit till och sedan helvetestrappan!

Helvetestrappan! Herregud, säger jag bara! Blir trött i benen bara av att tänka på den här trappan! 

 
Det ni ser på bilden av muren är bara en liten del av det vi vandrade!
 
 
På hög höjd, men ännu inte helt på toppen! Bara att knata vidare..
Ganska brant...
Vi tog oss högst upp! SIsta stegen på den nyare delen av muren...
 
Gamla delen av muren, eller snarare Originaldelen! Ingenting är upprustat vilket gör det aningen svårt att trekka. Vägen var svår att gå på och i princip hela muren var igenvuxen av buskar. Häftigt att ha sett det också!
 
 
 
 
We did it!!

RSS 2.0