Tillbaka hemma - på ön

Hej där hemma!

Nu är vi tillbaka på Lanta igen.. Vi har förvisso varit här i tre dagar, men jag har bara inte uppdaterat ännu.
I Phuket hade vi det mysigt i alla fall. Strosade mest runt och gjorde saker bra för själen - jag nämnde ju att vi bland annat bastade två gånger!

Snart är vi på språng igen! På onsdag tar vårt visum slut och då måste vi ut ur Thailand - egentligen. Men som med mycket annat här i landen finns det alltid genvägar om man öppnar plånboken. I stället för att flyga till ett annat land för att sedan helt enkelt vända på flygplatsen och flyga tillbaka igen, åker vi bara in till fastlandet och immirgationsverket. Där betalar vi en lunta pengar och får en stämpel i passet och efter det får vi stanna ytterligare 30 dagar.
 
När dessa dagar är slut blir det inge mer hattande in- och ut ur landet utan då, hörni - då flyger vi hem!
Mycket märkligt känns det och senast i dag sa vi att vi inte vill. Vi alltså både vill åka hem men samtidigt inte.

Vi har ju snart varit här ett år, så man är ganska van vid detta nu. Det här är ju vårt liv, här nere. Så det känns märkligt att flyga till sitt "andra hem" och fortsätta där vi lämnade sist. Eller startar man om helt & hållet, på ny kula lisom?

Ja, det återstår att se...
 
Kram på er...
 
Hoppade över Thaimaten & högg in på en stor salami-ciabatta på det tyska bageriet - mumma gott!

Balsam för själen

Hej där hemma!

Söndag kväll är här och i morgon åker vi tillbaka till Lanta. Vi har haft ett par mysiga dagar här i Phuket. I går åkte vi runt och tittade lite grann, gick runt i en galleria, käkade god mat på en restaurang Joni tycker om samt bastade. Riktigt skönt! Dock var denna bastu en ång-ört-bastu och inte en sådan jag är van vid och älskar. Men detta var i alla fall näst bästa och jag är nöjd!

I morse var jag hos tandläkaren också! Betalde 1750 KR och för det fick jag special-skenor till mina tänder & två tuber blekgelé så jag kan få vita gaddar hemma, tandputsning samt lagade 5 hål. Riktigt proffsigt gjort, bättre service än hemma faktiskt men - såå mycket billigare!
 
Senare åkte vi iväg och bastade återigen, på ett nytt ställe i dag. Skönt - riktigt som balsam för själen! Efter det mötte vi upp Jonis kompis från Finland som har hängt här i Phuket ett par månader. Vi käkade lite mat samt gick på bio, nya Die Hard rullen. Helt OK, men fullständigt förutsägbar, precis som det sig bör vara när gamla Brucean är med.
 
En helmysig helg med andra ord! Hoppas ni också haft en fin helg, kram!
 
Stående inslag varje gång vi är i Phuket. Smakar alltid extra gott eftersom det inte finns på Lanta att få...

In Phuket

Hej där hemma!


Nu ligger jag i kylan. I ett rum med AC alltså. Ute är det fortfarande varmt. Över helgen har vi ännu en gång åkt till Phuket för en mysig weekend.

Det är så behändigt att åka hit, det ligger nära Lanta & jag gillar verkligen Phuket. Denna ö (som för övrigt är Thailands största) har allt man kan önska sig. Proppfulla stränder om man gillar det, tomma stränder som jag tycker, flera shopping-malls som dessutom har bio och massor med resturanger, barer osv. Det finns något för alla helt enkelt.
 
VI kom fram ganska sent igår, så vi tog in på hotell inne i Phuket Town, men idag ska vi ta oss närmare havet efter att ha hyrt en moppe & sen får vi se vad vi hittar på.
 
Återkommer senare!

Kram!
 
En bild från i onsdags när jag var ute på galej med min vän Vicky, blonda tjejen till höger om mig

mitt i veckan

H-e-l-l-o!
 
Hur mår ni där hemma?
 
Här hemma är allt bara bra! Solen skiner, maten smakar gott & om ett par veckor reser vi vidare från Koh Lanta. Det ska bli kul!

Vi pratade i går om att vi kommer ha en månad på resande fot och bara slappa & lapa sol innan det är dags att bege sig hemmåt. Så denna ett-åriga resa avslutas väldigt härligt tycker jag!
 
I helgen har vi pratat om att åka ut till någon ö, eventuellt lilla miniön Koh Lipe. Den besökte vi ju också förra året i April, men då hade vi bara två dagar kvar på Visat och fick alltså bara en natt på ön. Nu ska vi eventuellt då åka över helgen vilket skulle vara mysigt!
 
Ha en skön lill-lördag! Det ska jag ha, ska nämligen ut på lite galej ikväll med vår granne Vicky som har bott här i fyra månader men i morgon åker hem till Tyskland.
 
Kram!
 
Såhär njöt jag av kvällen i går - inte så illa va?

Skön helg med sol

Hej Hopp!

Söndag kväll är här och veckan har gått precis lika fort som alla de andra veckorna alltid gör.
 
I torsdags var det ju alla hjärtans dag! När jag kom hem väntade blommor på bordet och en påse godis. Svenskt lösgodis har vi ju inte varit bortskämda med under denna resa i Asien, men här på Lanta finns det så jag drog ordentligt på smilbanden när påsen var full med godiständer - min favoritsort! Joni fick en aftershave-kräm med solfaktor och mintpastiller av mig. Ja ni hör ju, man tager vad man haver på denna ö! :-) På kvällen sedan var vi ute på käkade på en av favoritrestaurangerna - grekiska tavernan.
 
I helgen har vi hängt på stranden, varit ute och tagit några glas vin, hängt på stranden och bara slöat.
 
Nu har vi en sisådär 3-5 veckor kvar här på Lanta (vi har inte bestämt oss för hur länge till vi vill stanna). Efter det reser vi runt ytterligare några veckor innan det sedan bär av till Svea. Känns märkligt, pirrigt och lite blandat!
 
Ni som läser här inne - ni kan väl skriva ett par rader? Hur mår ni & hur är allt hemma?

Kram
 
 
 
 
min fina alla hjärtans-dag bukett
 

regn, regn & regn

Hello!

Idag regnar det på Lanta och det är så skönt! Det har varit konstant sol i tre veckor & det innebär varma dagar! Trots att vi har ACn på fullt blås och gardiner fördragna så blir vår rum väldigt varmt. Njuta av utsikten vågar man inte heller för då får man väl brännskador. Men idag förstår ni, idag ligger vi i sängen och tittar ut över havet, njuter av att ha dragit undan gardinerna och av att det regnar. Inte lika varmt i dag heller. För min del får det gärna regna två veckor i streck nu.
 
Annars då? Sugen som tusan på godis, så funderar på att tuta iväg till svenska dykshopen (det är dom som säljer svenskt lösgodis) & ligga i sängen & glo på film. Idag är en sådan dag, en sådan när man är trött redan när man vaknar.


Alla hjärtans dag om 2 dagar också, mysigt. Får se vad vi hittar på, vad ska ni göra?

Kram!
 
Solen på väg ner, en dag när det inte regnade

God morn, god morn!

God morgon!

I dag slog jag upp ögonen vid sju-tiden. Vägrade att gå upp, men fick ge mig 7:45. Även på Lanta är det vardag och jag ska plugga. Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och försöker vakna, är trött som en gnu. Senare på förmiddagen kommer jag piggna till och vara pigg. I eftermiddag runt 16 går ögonen i kors och jag måste sova middag. Ja - ungefär så ser vardagen ut.

Hörs senare, kram!

Gillar denna text. Massor av kärlek i den, men på ett rakt sätt (kände mig träffad direkt när jag såg den) Ni mina vänner - den är till er!

Pictures

Hej på er!

För ett parsdagar sedan (och säkert 1 år efter alla andra) hittade även jag till Instagram (en sida där du lägger ut bilder, för er som ett vet ex, morfar & Eila) :-)

Hursomhaver, jag har nu även upptäckt att med en enkelt knapptryck kan man få ut sina instagrambilder här på bloggen, utan att behöver vänta 5 minuter på uppladdning på varje bild. Yey!

Detta innebär att jag i o m denna smarta upptäckt, kommer att lägga upp instagram-bilderna här, så det blir lite fart på denna blogg igen!
Och ni som följer mig där får se dessa bilder två gånger, men att kika på härliga strandbilder ett par gånger om har väl ingen dött av? :-)

Kram!

 
 
Bild från vår balkong, skön utsikt va?
 
 
 

Tillbaks igen

Hallå i stugan!

Ser på statistiken att jag inte uppdaterat på ca 3 veckor. Ooops! Förr när schemat var fullproppat med äventyr och resor fanns det ju massor att skriva om. Nu - not so much.
 
Men jag ska ge er en liten update om läget i alla fall. För en ungefär 10 dagar sedan kom Jonis kusin Sofia och hennes man Henke hit till ön. De har vi hängt med en hel del. Vi har käkat middagar, hängt på stranden, förra lördagen var vi på karaoke och var ute till 04 på morgonen (rekord för oss). I går hängde vi på Irish Bar som hade svensk kväll, så de bjussade på svensk mat och svenska låtar, vid midnatt åkte kanelbullarna fram också, gott!!
 
Utöver det har det pluggats, Joni har varit ute på ett dykjobb i 5 dagar och annars har vi tagit det lugnt.
 
 
Nedan kommer lite bilder från de senaste veckorna, hörs igen! KRAM!
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0