Förberedelserna fortsätter..

Hej på er!
I söndags stod vi på loppis och sålde massa olika krimskrams och det gick över förväntan. Hade hoppas att i alla fall få in så pass mycket att det täcker konstnaden för bordet (150 SEK). Det gjorde det verkligen och mer därtill!
Det gick så bra att nu ska vi satsa på en hel helg, lördag & söndag för att förhoppningsvis ha samma lycka denna gång.
Naturligtvis säljer vi ju för att få in lite klirr i kassan, men mest faktiskt för att bli av med grejer. För det första kommer det vara tungt att flytta alla grejer vi har på kort tid. Och för det andra, har vi ju ingen lägenhet att förvara i. Jonis garage kommer vi att ställa de viktigaste grejerna i, som vi inte vill bli av med. Resten vill vi sälja!
Hej på er!
Ja, som rubriken lyder fortsätter vi förbereda inför vår stora resa hela tiden!

I söndags stod vi på loppis och sålde massa olika krimskrams och det gick över förväntan. Hade hoppas att i alla fall få in så pass mycket att det täcker konstnaden för bordet (150 SEK). Det gjorde det verkligen och mer därtill!
Det gick så bra att nu ska vi satsa på en hel helg, lördag & söndag för att förhoppningsvis ha samma lycka denna gång.

Naturligtvis säljer vi ju för att få in lite klirr i kassan, men mest faktiskt för att bli av med grejer. För det första kommer det vara tungt att flytta alla grejer vi har på kort tid. Och för det andra har vi ju ingen lägenhet att förvara i. Jonis garage kommer vi att ställa de viktigaste grejerna i, som vi inte vill bli av med. Resten vill vi sälja!

Vi var i Stockholm i förrgår och köpte en resecheck vi hittat vi blocket. Flygresor på AirAsia (inrikesflyg i Asien) värt 3.800 SEK som vi fick för 1.400 SEK!! Som hittat!

Vidare åkte vi till Uppsala för att köpa en kamera vi hört mycket bra om - Pentax Optio wg-1. Tar väldigt bra bilder faktiskt (det lilla vi provat), speciellt närbilder. En i princip oanvänd fick vi för 1.200 SEK.
Det går sakta men säkert framåt, och vi kommer varje dag närmare vår resa, Underbart!

Har varit och tagit den sista twinrix sprutan nu också, så nu har vi båda fullgott skydd i 25 år - säger dom i alla fall. Nu har jag passansökan kvar att göra (fia) och vi ska köpa biljetter också. MEN SNART ÄR VI PÅ VÄG!!

Joni provar bloggen

Jag har aldrig bloggat förut. Blir kul att lägga ut bilder och historier på vad som hänt på resan så man kan få fina minnen för livet.  vet inte om jag kunde byta ut färgen på texten så man ser när jag skriver eller när fia skriver. allt känns så långt borta fortfarande .

nu ska vi fortsätta titta på filmen Colombiana. som är en sevärd film // Joni

Premiärinlägget - Start & förberedelsefasen

Hej !I detta nu skriver vi (Fia & Joni) på det första inlägget i vad som kommer att bli vår stora resedagbok!

Just nu är vi fortfarande i startsträckan på vår resa och håller på att i detta nu avverka hemmet! Mycket ska säljas, förvaras och kastas. På söndag står vi på loppis där vi hoppas att vi får in några slantar och framför allt blir av med en del pinaler, så vi inte behöva flytta på så mycket.


Vad handlar då vår stora resa om?



Denna bild tog vi på Phi Phi öarna i Mars -2011.


I slutet på Mars har vi tänkt bege oss mot varmare breddgrader, och närmare bestämt Thailand! Därefter fortsätter, vad vi hoppas, på en 12 månader resan genom SOA (Sydostasien).
I vår reseplan har vi tänkt oss besöka:
  • Thailand
  • Malaysia
  • Singapore
  • Filippinerna
  • Java
  • Jakarta
  • Bali
  • Laos
  • Vietnam
  • Kambodja
  • Borneo
Detta blir nödvändigtvis inte den exakta resrutten , men planen är att vi tar oss igenom dessa länder. Vissa ställen kommer vi dessutom att besöka fler gånger.

Nu är vi i alla fall en "bit på väg" när det kommer till förberedelser. Vi båda har tagit de vaccinationer som krävs, vår lägenheten är uppsagd och vi flyttar ut i Mars. Vi sitter som bäst och kikar på nätet ett myggnät, backpacking ryggsäckar, visuminformation osv.

På söndag står vi ju som sagt på loppis och ska försöka sälja loss så mycket det bara går!
Återkommer vid senare tillfälle! Vi är förväntansfulla och räknar ner! :-)


RSS 2.0