Siem Reap

God kväll Vänner!
 
Sedan i går befinner vi oss i Siem Reap i Kambodja. Än kan vi inte säga så mycket om stället men det påminner om Thailand. Det känns enkelt att vara här. De flesta pratar engelska och hotell till bra pris är lätt att hitta.

Igår när vi kom till flygplatsen visste vi inte alls åt vilket håll vi skulle och hur långt det var till centrum. Eftersom vi hade så tidigt flyg från Kuala Lumpur på morgonen, sov vi bara 2-3 timmar under natten. Det gjorde att vi var ganska trötta när vi kom fram.

Flygplatsen hade Wifi så vi passade på att logga in på Agoda och leta hotell. Det är lågsäsong ännu här i Kambodja, så de redan billiga hotellpriserna är ännu lägre just nu. VI lyckades hitta ett 4-stjärnigt, riktigt flådigt hotell för 280 kr natten. Som hittat! Anledningen till att jag väldigt gärna ville dit stavades b-a-s-t-u. Dessutom låg det nära flygplatsen, så vi bokade ett rum och åkte moppe-taxi dit. När vi kom fram startade servicen redan när vi klev in på hotellet. Vårat superior-rum uppgraderades dessutom utan kostand, så vi klev snart in på vårat Deluxe-rum. Riktigt skönt! Stooor, mjuk säng stod och väntade, balkong med fin utsikt, TV med alla kanaler, badrum med badkar och alla möjliga produkter såsom tandborste & tandkräm, hudlotion, shampo och allt möjligt fanns dessutom. Vi var helnöjda! 

På eftermiddagen rörde vi oss mot bastun och OJ vad vi bastade. Tog igen för förlorad tid, brände på så svetten lackade! Så skööönt! Efteråt väntade dessutom en 90-minuters aromaterapi-massage. Ja ni hör ju, våran första dag innebär inte mycket sightseeing men var mycket avslappnande och skön. I morse ingick dessutom men god frukostbuffé där det fanns allt man kunde önska sig!

Idag tog vi in på billigare hotell. 100 kr natten betalar vi och i det ingår AC på rummet, TV och en skönt säng. Räcker alldeles utmärkt! Och vet ni vad det bästa är? Spa-avdelning, på ett budget hotell. Tappade nästan hakan när jag såg stället. Vanlig bastu och ångbastu, kall & varm-jacuzzi och allmänt fräscht ställe! Behöver jag säga att lyckan var total. Vi betalade 46 kr styck och i det ingår fri tid inne på bastu & badområdet och efter det en timmes helkropps-massage! Än så länge imponerar kambodja kan jag säga.

Det påminner med andra ord mycket om Thailand & jag som älskar Thailand och håller det som absoluta favoritland har en känsla av att jag ska trivas här.

Regnperioden håller på att ta slut här. så det är lite osäkert med vädret. Igår regnade det hela dagen men idag har det varit fint väder. Om det är fint väder, eller åtminstone fritt från regn, har vi tänkt att åka till Angkor Wat och tempelområdet där.

Nu blir det lite TV-tittande och sedan skönhetssömn! Kram & Godnatt

Kommentarer
Postat av: Anu

Jag skulle gärna se bild på hotellrummen som ni bor i! Det är så sjukt billigt så vi härborta kan liksom inte greppa att ni sober i riktiga sängar för de där bra priserna - man tror ju ni sover på golvet i en städskrubb liksom :-) Så bilder på boendet tack! :-)

Här allt bra. Michaela har börjat gå på Sparven varje torsdagseftermiddag. Häromdagen började hon prata om en tjej som hette Wilda. Tog ett tag innan vi alla kopplade att det ju är ER Wilda :-)

2012-10-09 @ 07:30:57
URL: http://jag-och-vi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0