Phnom Pehn

God kväll vänner!
 
Efter 6 och en halv timme skumpades i en buss, anlände vi huvudstaden vid åtta-tiden ikväll. Det visade sig att bussen släppte av oss väldigt lägligt, vi hamnade rätt i smeten bland billiga hotell, restauranger och backpacker-områden. Perfekt!

Vi hittade ett hotell ganska direkt som tog 100 kr natten vilket vi valde att ta. Ägaren är norsk fick vi veta också. Rummet såg helt OK ut, men däremot saknades det kuddar i sägen. "Det ordnar vi" sa killen och rev upp en walkie-talkie ur fickan och började frenetiskt prata och efterfråga kuddar, antar jag. Vi gick ut till killen som höll våra väskor och körde cykeltaxin och betalde för oss. I samma stund kommer walkie-talkie-killen ut och berättar att han inte kan hitta några kuddar och därför kan vi inte bo där. Tills i morgon skulle han ha ordnat det sa han.
 
Ingen fara på taket, eftersom vi bara behövde gå ett tjugo-tal meter och sedan hittade vi ett nytt ställe. Även det hundra kronor natten, med Ac, tv OCH kuddar. Vi tog det! Mitt emot fanns även ett backpacker-hak där vi åt tacosmiddag (riktigt gott) och tittade på film! Det är fördelen med dessa backpacker-inn. Det känns som att man hälsar på hos en kompis. Folk ligger i soffor och kollar på TV, vissa spelar kort, andra läser bok. Stämningen är lugn och behaglig (mestadels) och man behöver inte göra så mycket. Ikväll har vi alltså haft lite filmkväll med 10 andra som vi varken kände eller pratade med, men alla låg i varsin soffa och tittade på film. Mysigt va?

Förresten, killen som körde cykeltaxin berättade att kungen som nyligen dött, finns i ett "kungligt palats" (eller var det en kyrka kanske?) en kort bit härifrån och tyckte att vi absolut borde gå dit och titta. Det gör alla, sa han. Kistan är öppen i 3 (!?) månader och där kan man alltså se kungen ligga och samtidigt tar man farväl.

Det finns alltså tre alternativ här. 1, Killen sa fel. 2, Vi förstod fel. 3, Deras kung ligger verkligen i en kyrka för allmän beskådan i 3 månader och folk kan knalla in och titta. Jag hoppas på nummer 2, alternativt ettan då. Vet inte vad jag tycker om trean stämmer, men å andra sidan förvånar inte mig så myckert nuförtiden.
Återkommer med mer info i alla fall, om den saken.


Nu är det dags att nanna, klockan är halv två på natten och ögonen går i kors här! Godnatt!

Kommentarer
Postat av: Jooseppi.

Om det inte är iskallt i det där templet/kyrkan
så lär inte den där kungen varken se fräsch ut eller
lukta sådär jätte gott inom en väldigt snar framtid.
Akta er för likmaskar om ni beslutar att hälsa på
konungen ;)

Mamma läste om en tjej i 25års åldern som hade
dött av förmodligen matförgifting i Indien.
Hon hade blivit jätte orolig och tänkt på dig!
Jag sa att hon kunde vara lugn för du är varken i
Indien eller reser med ett tjejgäng (som det stod i artikeln) :)
Hon frågade om jag hört nåt från dig på länge.
Så fortsätt uppdatera ofta så vi vet att ni mår bra!

Rakastan sinua isä <3

Kram till Joni också!

2012-10-19 @ 16:44:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0