Vi har det bra, vi längst fram på båten..

Hej på er!


Ja, precis så har vi haft det de senaste dagarna här i El Nido. Vi har suttit längst fram på båten & lapat sol på väg till olika stränder och öar, under vår Island Hopping! Vi har sett väldigt vackra omgivningar, träffat många fina människor från alla möjliga olika länder, solat på härliga stränder, snorklat en hel del, besökt grottor, badat i laguner och bara haft det underbart!

Höjdpunkten var när vi igår lyckades ta oss till inspelningsplatsen av årets Robinson. Vi kom till en ö där de kvällen innan spelat in det näst sista avsnittet & 6 deltagare blev 4 stycken. Ikväll spelas för övrigt finalavsnittet in vid den stora lagunen vi besökte i förrgår. Att se inspelningsplatsen var riktigt häftigt, nästan overkligt. Det var svårt att greppa att "här var de och spelade in det jag kan se på TV4 i höst". Men som sagt, coolt! Facklorna brann fortfarande sedan kvällen innan, det stod kameror utställda här och var & var upphängda i träd och klippor. Arbetarna höll som bäst på att packa ihop. Det häftigaste var när vi kom fram till det bordet där de på en lapp skriver vilka de lägger sin röst på. Kvar låg fortfarande kritor och en lapp som vi (såklart) skrev namn på och körde lite "utröstning" även vi! Jätteroligt! :-)
På väg hem åkte vi sedan förbi TV4 båten och deras crew. På kvällen (när vi var så uppe i varv av allt Robinson) hyrde vi en kajak och paddlade till ön i närheten från vår där deltagarna spelar in sina tävlingar och allt. Vi tror även att vi hittade ön där de sista deltagarna var på, för när vi närmade oss den ön med kajaken fanns flera skyltar där det stod att det var förbjudet att gå i land och den som gjorde det. Dessutom kom tre män ner till strandkanten som fort vi närmade oss och såg till att vi åkte därifrån. Vad som faktiskt skedde där på ön vet vi ju in, men vi har våra aningar! :-)



Idag har vi varit på ännu en island hopping där vi åkte runt bland lite öar, snorklade och solade. Sista anhalten var en ö där lokalbefolkning tillverkade olika figurer och hattar till oss, gjorda av kokospalmblad. Det var så häftigt att allt vad de faktiskt kunde tillverka av dessa blad. Kaptenen på vår båt gjorde i alla fall en hatt till mig som var jättefin! Tourleadern gjorde sedan 4 olika djur som de fäste på hatten. Den har jag sen gått runt med i dag och även provat på att själv försöka tillverka något av palmblad. Dock blev resultat av det sistnämnda inte riktigt likadant som när de andra gjorde! ;-P

Hoppas ni har det bra där hemma, här har vi i allafall det underbart! Läste någonting om snö (i alla fall ni som bor i Stockholm?) och såg även en bild. Hoppas egentligen att det inte stämmer, att det snöar i Sverige i Maj. Blä! Snart är det sommar där i allafall! :-)


Tänkte slänga in mer bilder, men märker just nu att det går riktigt segt att lägga in via bloggen. Har precis uppdaterat facebook med en "Filippinerna" mapp, där såklart Robinson bilderna är med. Så vill ni uppdateras lite med bilder kikar ni helt enkelt där.


Kram på er










Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0