Bohol

Tjing tjong långkalsong!

Nu har vi lämnat Cebu och tagit oss vidare till ön Bohol. Jag vet - vi skulle ju till Malapascua. Men vi ändrade oss och tänkte att vi åker till Bohol först istället. Anledningen är att från Bohol är det sedan längre att ta sig till andra ställen. Om vi tar detta ställe först, så är det gjort liksom. Efter det kan vi fortsätta till Malapascua och sedan vidare uppåt i Filippinerna. Just nu är vi i princip längst ner i landet, om du bortser från Mindanao. Och det kommer vi att bortse från. UD avråder starkt att åka till Mindanao då det helt enkelt är väldigt farligt för turister. Terrorgrupper ligger ständigt i bråk med myndigheterna och kidnappar helt enkelt turister för att ha något att förhandla med, har vi läst oss till. Det känns ju som något man gärna undviker, så därför kommer vi att vända uppåt i landet igen efter denna anhalt.

Just nu har vi i allafall spenderat en natt i Tagbilaran som är som Cebu fast mindre, bilar och tricykles överallt! Senare idag (vi borde egentligen redan börja rulla - klockan är snart fyra på eftermiddagen här) ska vi åka till Panglao Island. Detta ska vara en mycket fin ö men fri från turister. Och på tal om det, vi är i princip de enda turisterna överalllt nu och har varit det sedan Cebu. Palawan och El Nido var typiska turistmagneter. När vi lämnade den ön dock, har vi plötsligt blivit ett med lokalbefolkningen. Nu börjar vi märka att den stora turistboomen inte hittat till Filippinerna ännu. Om några år har det säkert gjort det, och vi är därför mycket glada över att resa här just nu och få se det riktiga Filippinerna och inte som Boracay (ungefär som kanarieöarna, sunny beach i bulgarien och sådana ställen har vi hört). 

Panglao i allafall, är en liten ö som du tar dig till genom att åka över två broar ifrån denna ö. Det ska vara ett mycket fint ställe, med en fantastisk undervattensvärld. Dykning & snorkling är alltså ett givet val här, men det ska också finnas mycket annat vackert att se har vi hört. Efter att ha levt cityliv i 1 & en halv vecka nu, ska det bli skönt att breda ut sig på stranden igen och traska runt i lite lugnare tempo och tystare omgivning, nära naturen.

Här nedan följer lite bilder från kontrasternas stad - Cebu.

Kramis!




Kolla in purfinnen som stolt går omkring med sin suomi-hockeytröja! ;-P

Vad tycker ni om denna då? Hemmagjord rullstol - kreativt, visst?











Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0