Back in Puerto Princessa

Hallå där!


Nu är vi tillbaka i Puerto Princessa igen, huvudstaden här i Palawan. Vi kom hit vid 18-tiden efter en bussresa på 5 timmar. Vi tog oss till samma hotell vi var på sista natten vi var här, då stället är billigt och har allt som behövs. Efter att ha sovit halva nätterna med fläkt & andra halvan utan (elen stängs av även i El Nido) så känns det väldigt lyxigt att ha AC och dessutom Wifi. Detta hotell har även ett bra erbjudande som gör att du betalar 500 pesos istället för 875 P om du bara stannar 12 timmar. 500 P är ca 75 SEK. Just idag passade det alldeles utmärkt att ta 12 timmar, eftersom vi precis checkat in och klockan är halv tio på kvällen. Det innebär att vi behöver checka halv tio i morgon bitti och det fungerar ju bra! Annars är check-ut tiden ändå alltid klockan 12.


I morgon har vi sedan några timmar att spendera här i Puerto Princessa innan vi tar oss till flygplatsen för att flyga vidare till Cebu. Ytterligare en ö (finns i o f s bara öar här) men som ligger mycket närmare alla andra öar så då kommer speedboat att fungera utmärkt, istället för flyg som är det enda sättet från Palawan som ligger så lång bort. I Cebu kommer vi nog bara spendera ett par dagar (om vi inte ändrar oss i sista stund - som vi ganska ofta gör) för att sedan åka till Malapascua. Denna lilla ö ska vara ett riktigt paradis med de obligatoriska vajande palmerna, kristallklara vattnet och ett allmänt lugn. Här har vi även tänkt att dyka då i princip 90 % av alla som åker till Malapascua gör det för att dyka. De man helst vill se här & något som är mycket vanligt har vi förstått, är valhajar. Skulle vara riktigt häftigt att se en sedan! Det gjorde vi ju när vi var på väg från Koh Lipe till Malaysia om ni minns? Men det var bara från ytan, en helt annan femma att simma tillsammans med rackaren.



Nu ska vi bara ta det lugnt & glo lite på film på datorn. Vi gör ni där hemma då? Kommentarerna har inte direkt haglat in, så ni som läser kan väl uppdatera oss lite om hur ni mår, vad ni gör osv! :-) Vi saknar er.


Kram chokladbanan

Kommentarer
Postat av: Jooseppi.

Haloo karvakorva! Jag mår bra, tränar och jobbar,

Mkt mer än så är det inte just nu. Finns inte direkt nät att

Skryta med här ifrån kalla Sverige ;)) solen har varit framme några

Dagar, men det är kallt så fort den går

I moln :(( längtan efter sommaren är stor! Nu är det bara 75 dagar

Kvar tills vi åker till Turkiet, så ni får börja planera er resa dit ;))



Mera bilder på bloggen eller Facebook! Det kommer ju ta år att

Gå igenom bilderna sen när ni kommer hem :))

Pusu ja hali, saknar dig!



Och Joni, hoppas du inte klättrat

I fler palmer :)

2012-05-08 @ 03:34:53

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0