Härliga dagar i Koh Samui

Hej kompisar!


Vi har det bra här i Koh Samui! Lyckats hitta en hotell som ligger nära "smeten" och med gångavstånd till allt. Ändå är det in mot en gård så det är väldigt lugnt och det enda man hör är gräshoppor eller nå liknande som låter lite grann. Det bästa av allt är att om man går åt andra hållet, istället för mot stan, ca 50 meter neråt - kommer du direkt ut på stranden!

Precis så är det i hela stan! Den ligger i mitten av allt och i princip ända sättet att ta sig till stranden är att gå genom sitt hotell. Väldigt bra för oss som bor vid stranden m a o , men lite tråkigare för dom som bor på hotell "mitt inne" i stan. De måste åka jordens omvägar för att komma till den 6 (!) kilometer långa stranden här. Genom andras hotellområden får man inte heller gå, finns vakter på de flesta ställen.

Några vanliga turistas är vi dock inte! De flesta turister här ligger och pressar på sin solstol från morgon till eftermiddag/kväll och går sen till stan för att "se Koh Samui". Vi vill se mer av det riktiga stället och inte bara turiststråken , så vi skippade den myllriga beachen och började gå mot en ände. När vi såg det sista hotellet vid stranden klev vi helt enkelt ner i vattnet och började vada fram där. Efter att ha gått ca 15 min till kom vi till en tom strand! Inte en kotte såg vi, dom var för upptagna att ligga som packade sillar på turiststranden! Vi fick den lilla stranden helt för oss själv - så skönt! Spelade lite med boll & racket, läste bok, solade och bara tog det lugnt! På eftermiddagen hyrde vi moppe och körde runt hela ön! Det tog ett par timmar, och nu har vi alltså rundat hela Koh Samui med moppe - coolt!


Efter ca 30-40 minuter kom vi ifrån turistdelen och kom lokalbefolkningen nära! De redan billigare priserna sjönk till ungefär hälften. Familjerna bodde i enkla hus och till och med hyddor med plåttak! Många hade en ko som stod och betade nära sitt hem och några hönor och en tupp! Det var spännande att komma den riktiga ön lite nära, är inte så förtjust i allt detta turistiga! 

I morgon tänkte vi gå tillbaka till samma strand vi var på idag, och sedan simma ut till en heeelt tom strand med vit sand, palmer och precis det du ser på ett vykort! Tänk att folk är så bekväma att de inte ens orkar röra sig en halvtimme/timme extra för att få vara helt själva! Men det är å andra sidan bättre för oss, vi slipper mängden och får njuta helt ostört! :-)
Slänger in lite diverse bilder till er därhemma!

PUSS
På bussen från Phuket - stänger ute allt ljud från babblande fransmän och tar det lugnt!

På transfer bussen i Samui



Såhär såg den bussen ut



Stranden vid oss nattetid

Istället för sandslott



På jakt efter folktomma ständer



På väg från turiststråken


En grön plutt vi hittade vid den tomma stranden - den enda som höll oss sällskap

Kommentarer
Postat av: anu

Ser härligt ut! Många kramar!

2012-03-25 @ 22:53:56
URL: http://jag-och-vi.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0