Boracay

Hallå hallå...

Det senaste dagarna har vi varit väldigt upptagna ska ni veta! Upptagna med att lata oss vid poolen eller på stranden :-) Just nu är vi i Boracay. Deitta ställe är ju det mest kända och turistiga i Filippinerna. Och nu ska jag erkänna en sak! Efter 3-4 veckor i små byar där det inte finns någonting, utom fattigdom runt varje hörn, massa hönor, tuppar och bufflar, så är det så jädrans skönt att vara bland turisterna igen!

Filippinerna är inte helt till sig och hoppar jämnfota när de ser västerlänningar här eftersom det är ganska mycket turister. På de mindre öarna däremot, är du som en superkändis där du går fram - och det är, tro det eller ej, inte så kul. Folk bokstavligen kastar sig efter dig, vill nudda dig, knäppa kort, jaga dig osv. Skönt att vara en i mängden igen. Och utbudet helt plöstligt, det ska vi inte snacka om!

Vill vi ha hamburgare köper vi det. Vill vi bo på hotell med AC, så går det att välja. Det mesta du önskar dig finns nära till hands, och det är vi verkligen inte bortskämda med sedan den senaste månaden.
Hit kom vi i alla fall för tre dagar sedan. Fyra dagar stannade vi på Sipalay & Sugar Beach, 3 dagar var vädret sådär och sista dagen spöregnade det. Vi tog oss med buss till Boccolod. Denna resa var 22 mil. Hur lång tid kan det ta i Sverige, 2.5 timme? I Filippinerna tar det åtta (!) timmar, snark! Nu var vi i alla fall högst upp på ön Negros, alltså samma ö som Sipalay fortfarande.
Vi kom fram sent i alla fall, käkade på McDonalds och tog in på första hotell vi såg eftersom ett ungdomsgäng gick oss hack i häl hela tiden och tiggde pengar. Var ärligt talat rädd att något skulle hända, de var så jäkla påstridiga och vapen är väldigt vanligt här, så man vet aldrig.

Dagen efter åkte vi båt över från Negros till ön Panay och tog sedan ytterligare en buss (18 mil, 6 timmars resa igen, drygt!) till Iloilo. Härifrån tog vi slutligen sedan båten över till lilla ön Boracay.

Såhär ser våra dagar för övrigt ut. Eftersom Filippinerna enbart består av öar är det ett jäkla rännande med bussar, båtar, lite mer bussar & tricycles. Och allt tar tiiid! På en vecka ex. åker vi ofta ca 5-10 bussresor som är minst 5 timmar per resa. På det ca 10 båtturer som varierar i allt från 20 minuter till 3 timmar. Men jag skall icke klaga, det är såhär när man vill se världen på ett billigt sätt! :-)


Boracay i alla fall. Är precis som Koh Samui fast värre, Full Moon party på Koh Phangan fast lugnare. En mix där emellan. Däremot är det vad vi förstått väldigt lugnt just nu om man gemför med högsäsong. Juni är ju verkligen low season här! Bortsett från ett litet antal västerlänningar är i princip de enda som turistar här kineser, japaner eller kanske koreaner (ser ärligt talat inte skillnad på dom) och eftersom dom är livrädda för solen, så har i stranden för oss själva. Mycket bekvämt :-)
Vad jag menar med livrädda för solen, är att dessa asiater skyddar sig från solen som om den vore radioaktiv. Inte en milimeter av huden får vara i solen. Trots denna värme går man gärna i vindoverall, mössa, solglasögon och sedan paraply på det! Men men, jag är glad eftersom jag slipper trängas på stranden i alla fall!


Nu ska vi glo på film här i "huset". Lovar att uppdatera bloggen lite mer regelbundet nu!

Sköt om er allihopa, fasen vad vi saknar er!

KRAM!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0