Stranddag

God morgon, god morgon!
 

Vi sitter på en café och äter frukost och njuter! Beställde in omelett och fick en mycket smaskig sådan. Vinden blåser genom stället så det är inte sådär alldeles tokvarmt och i bakgrunden spelas en kling-klong-aktig balinesisk musik, mysig morgonstund när det är som bäst helt enkelt.

Igår var vi i området Ulu Watu och ett tempelområde. Utsikten var fantastisk och allt låg på stora klippor, som gav riktigt bra bilder. De lägger jag ut lite senare. Vi stannade till solnedgången och det var fint, precis som alltid.

Lite speciellt med det här stället var att det fanns säkert 200 apor som studsade omkring här. Eller ja, vissa studsade medan andra vadade fram. Dessa apor hade nämligen lärt sig att snor de grejer från turisterna (allt som går att sno, solglasögon, hårgrejer, kameror, allt) får de mat om de lämnar tillbaka sakerna. Aporna var ju kvicka som tusan och hoppade högt och lågt. Här och var hördes rop & tjut när en stackars turist vart av med en kamera eller glasögon. Mycket lämligt nog fanns ju en "tempelguide" precis där som kunde springa fram och ta tillbaka turistens saker och ge apan mat, mycket mat. Tursiten fick sedan betala den heroiska guide som fått tillbaka sakerna. Det var ju solklart att dessa stackars apor är tränade till att sno grejer, belöningen är ju massa mat.
 
Vi stoppade in alla våra grejer innanför tröjan, för att ingen obehörig, guide eller apa, skulle komma åt sakerna. 
 
Idag är sista dagen vi har bilen, den ska lämnas tillbaka klockan åtta ikväll. Innan det ska vi leta upp lite fina stränder som ska finnas i området. Igår innan vi var på templet hittade vi en jättefin strand där vågorna i havet var stooora. I början var vi själva men till slut var det en hel hög med balineser som tog sig dit. Turisterna hade nog inte hittat dit. Vi gjorde det bara för att vi körde fel. Vi hamnde på en stor parkering. Intill parkeringen fanns en trapp med 318 trappsteg (Joni räknade) & när vi gått alla dessa uppenbarade sig den fina stranden. Så är det med de finaste ställena, de ligger alldeles undangömda.
 
Nu ska vi avsluta frukosten & sedan rulla vidare mot stranden.

Ha en fin dag!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0