I Kuala Lumpur för tredje gången

Hallå där bakom skärmen!

Ja, nu är det tredje gången under vår resa som vi är i Kuala Lumpur i Malaysia. Känns lite som att det är här man mellanlandar varje gång man ska flyga vidare. Vi kom hit vid elvatiden igår och lyckades hitta ett relativt billigt hotell ganska snabbt. I morgen byter vi nog i alla fall, vi vill ha ändå lite billigare. 
 
Idag var vi på kinenska ambassaden och pratade och fick prisuppgifter för visum. Inte så farligt, men nog så krånglit. I morgon ska vi dit och lämna våra pass, bild på oss, en kopia på vår vän Laurences pass, kopia på hennes "bostadsbevis" i Kina, en inbjudan av henne samt en lunta pengar. I övermorgon ska vi tillbaka dit för en "personlig intervju" om varför vi vil till Kina. Tredje gången vi ska dit (om en vecka) är för att sedan få vårt visum. Ja, men ni hör ju själva. Känns ju enklare att ta sig till månen liksom.

Men men, nu har vi ju bestämt att vi ska till Kina och då får det vara krångligt. Den 5e September flyger vi dit och stannar troligen en månad. Här i KL får vi som sagt vänta en vecka på visumet så det blir stadshäng för hela slanten. Besöka gallerior, gå på bio, surfa på nätet och lite sånt.

I dag tog vi tunnelbanan och invänta sedan en gratisbuss som tog oss till IKEA! Det gillas ju massor av mig! Sist vi var på IKEA här i KL hade Joni precis gjort illa sin fot (för att han hade ramlat ner från ett kokosnöts-träd för er som inte minns) och jag fick skjuta honom i rullstol hela dagen. Idag var det ombytta roller! Jag haltade fram till receptionen och bad om en rullstol & idag var det Jonis tur på skjuta på. Mindre kul för honom, men jag gillade det! Speciellt för att jag har skvarsår x 2 på lilltåna och då var det mycket bekvämt. Det blidde lite spana på alla möbler som man sett fyrtioelva gånger innan, käka köttbulletallrik, fika och mysa. Däremot inte handla hem massa krafs som man alltid gör i Sverige. Det känns lite ovant! Annars kommer man ju alltid hem med det klassiska! En blå IKEA-påse (trots att man redan har 14 i garderoben), värmeljus (150 sådana har man i något skåp), kanske en liten blomma som sedan vissnar tre veckor senare och lite sånt. Men nu har vi ju varken skåp, garderober eller ett hem så då blir det inga krafs heller.

Nu ska vi äta chips (alla som nämner att jag blivit smal under resan, gissa hur smal man skulle vara om man inte åt så jäkla onyttigt som vi ibland gör) och glo på film på datorn! xoxo

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0